Pókember

A Netflix után, végre a Pókember franchise is elérhető lesz a Disney+ streamingszolgáltatón

Behálózzák a mikiegeres cég rendszerét is.

Alig pár hete számoltunk be arról, hogy a Sony Pictures és a Netflix milyen megállapodást kötött, mely értelmében a Sony nem saját streamingszolgáltatást épít, hanem a filmek terjesztési jogát átpasszolja egy jelentős összegért a Netflixnek. Már akkor hangsúlyozták, hogy az egyezmény nem tiltja, hogy más szolgáltatókkal is hasonló megállapodást kössenek.

A jelek szerint erre alapozott a Sony is, amikor megkereste a mikiegeres cég tulajdonában álló Disney+ streamingszolgáltatót. Bár a Disney+-on a Marvel Moziverzum filmjei és a sorozatai fellelhetőek, sajnos a Sony tulajdonában lévő Pókember-filmek nem szerepelnek a kínálatban. Igaz, hogy a Marvel Studios és a Sony Pictures közösen dolgozott az elmúlt két falmászó filmen, de a Sony nem tette lehetővé, hogy a Disney saját tékájából kölcsönözhető legyen Peter Parker két kalandja. Egészen mostanáig, ugyanis hamarosan a teljes Marvel Moziverzum elérhető lesz a Disney+ szolgáltatáson, így a Pókember: Hazatérés és a Pókember: Idegenben is, sőt, más Sony filmeket is megnézhetünk majd köszönhetően az új licensz-megállapodásnak a felek között.

Majdnem két héttel ezelőtt kötött egy több éves szerződést a Netflix és a Sony Pictures, amely értelmében a mozikban történő bemutatás után a filmeket a Netflix kapja meg elsőként. Fontos kihangsúlyozni, hogy az első online vetítés jogát kapják meg, vagyis a Netflix előtt más szolgáltatóra nem kerülhetnek fel az újonnan bemutatott alkotások. A Disney új megállapodása is az ezt követő időszakra vonatkozik, vagyis a 2022 és 2026 közötti időszakra kell érteni, és csak azután, hogy a filmek felkerültek a Netflixre. Rossz hír az európai előfizetőknek, hogy akárcsak a korábbi esetben, ez is csak az amerikai piacra vonatkozik.

Ahogy már említettük, a megállapodás más Sony tulajdonban lévő címekre is kiterjed, köztük például a Jumanji vagy a Hotel Transylvania franchise jogaira, valamint még számos más címre is. Egy fontos pont, miszerint a Hulu – ami történetesen szintén a Disney tulajdonában van a 20th Century Fox felvásárlása óta – már idén júniustól hozzáférést kap a Sony Pictures számos tartalmához.

Disney+
Total
7
Shares
Previous Article
Démonok között

A Démonok között 3. legújabb fotói minden korábbinál sötétebb, természetfeletti horrort víziónál

Next Article
Démonok között: Az ördög kényszerített

Befutott a Démonok között: Az ördög kényszerített félelmetes első előzetese

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!