Főoldal Filmek A Netflix megszerezte a Sony filmek streaming jogát a mozis bemutatók után, így akár a Pókember is elérhető lesz
Filmek

A Netflix megszerezte a Sony filmek streaming jogát a mozis bemutatók után, így akár a Pókember is elérhető lesz

Pókember és az Uncharted is elérhető lesz

428
Netflix

A Netflix újabb nagy lépést tett afelé, hogy megőrizze előnyét a streamingszolgáltatók között. A szolgáltató és a Sony Pictures között egy olyan megállapodás született, aminek értelmében a mozis bemutatók után a Sony filmek elérhetőek lesznek a platformon, így akár már a Pókember legújabb része, a Morbius vagy az Uncharted is.

A Wall Street Journal számolt be a többéves szerződésről a Netflix és a Sony között. Úgy tűnik, hogy a Sony nem épít saját streamingszolgáltatást, hanem 2022-től inkább átengedi a stúdió által gyártott vagy licenszelt filmek jogát a Netflixnek. A beszámolóból nem derül ki, hogy pontosan hány filmről van szó, továbbá a szerződésben arra sincs megkötés, hogy a Sony más szolgáltatókat is megkeressen és eladja a birtokában lévő terjesztési jogokat. Arra a kérdésre sem kapott választ a lap, hogy a Tom Holland főszereplésével készült korábbi Pókember-filmek helyet kapnak-e a palettán, ahogy arról sincs hír, hogy a Spider-Man: No Way Home a megállapodás részét képezi-e. A falmászó mellett más Marvel-filmek jogát is birtokolja a Sony Pictures, a Morbius vagy a Venom is fellelhető lehet a filmkönyvtárban, és valószínűleg benne van a pakliban, hogy a Netflixen a korábbi nagy filmek között is válogathatnak majd a rajongók.

A Varietynek nyilatkozó források arról beszéltek, hogy rekord összegért született meg az egyezség. A megállapodás állítólag 5 évre szól, és a New York Times jelentése szerint a Netflix a négy év alatt közel 1 milliárd dollárt fog kifizetni a Sonynak.

Így a Netflix a Sony által birtokolt összes stúdió filmjét megkapja a jövőben, beleértve a nagysikerű Jumanji franchise jogát is. De a Columbia Pictures, a Sony Pictures Classics, a Screen Gems és a TriStar Pictures stúdiók alkotásait is a Netflixen nézhetjük meg a bemutatók után. És ha ez még nem lenne elég, akkor a Netflix-szel kötött szerződés mellett a Sony vezetősége további lízing megállapodáson dolgozik.

A Sony a Starz nevű szolgáltatóval dolgozott együtt 2006 óta a mozis filmek online bemutatásával kapcsolatban. A Starz jelenleg a Lionsgate tulajdona, és a lehető legrosszabbkor jött ez a deal, mert éppen most estek el 450 millió dollártól azzal, hogy a Netflix megvásárolta a Tőrbe ejtve folytatásait.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Rebel Moon
Filmek

Zack Snyder terve szerint hat filmből áll majd a Rebel Moon

A jóból is megárt a sok, de a Rebel Moon eddig pocséknak...

Vaják 3. évad
Sorozatok

A Netflix bejelentette, hogy az 5. évaddal véget ér a Vaják

Két évadon keresztül még folytatódik a Vaják története a Netflixen.

Rebel Moon
Filmek

A Rebel Moon rendezői változatában lesz egy bizarr szexjelenet Ed Skrein és egy idegen között

6 órás rendezői változatot kap a Rebel Moon, és ebben bizarr szexjelenetet...