x
Close


Közelgő események

Filmek

A nagyszerű kritikák ellenére brutális nagy bukás The Suicide Squad a nyitóhétvégén

Nehéz fogást találni az új Az Öngyilkos osztagon, mégis megbukott a mozikban.

A nagyszerű kritikák ellenére brutális nagy bukás The Suicide Squad a nyitóhétvégén
  • PublishedAugust 8, 2021

Annyira szomorú és fájó ezt leírni, de a The Suicide Squad a kiválósága ellenére megbukott a jegypénztáraknál az első hétvégén, és mindezt úgy, hogy pazar kritikákat kapott, mi is nem győztük dicsérni James Gunn munkáját, amiben a rajongók és az egyszerű nézők is megtalálják számításukat. De valamiért nem tolongtak a nézők a jegypénztáraknál, hogy jegyet váltsanak erre a remek filmre.

Hatalmas bukás egyelőre a The Suicide Squad, és a dolgok állása szerint egy időre nélkülöznünk kell a Task Froce X csapatát. Még rosszabb a helyzet, ha az első hétvége bevételét a büdzsé mellé tesszük. A Warner Bros. hatalmas összeget költött az új részre, de a dolgok állása szerint még nullszaldóra sem tudják kihozni. Csak gyanítjuk, hogy miért hasalhatott így el a film. Feltehetően a delta variáns fontos tényezőt játszott ebben, és valószínűleg az HBO Max üzleti modellje sem kedvezett, hiszen a filmet egyszerre mutatták be a mozikban és online. Egy lényeges különbség van az HBO Max és a Disney+ modellje között, hogy amíg például a Fekete Özvegy-film 29,99 dolláros felárért nézhető Premier Access címszó alatt, addig a Warner ingyen adja a filmet az előfizetőknek.

A Variety riportja szerint James Gunn alkotása 4002 vetítőteremből mindössze 26,5 millió dolláros bevételre tett szert. Tovább ront az eredményen, ha a box office bevétel mellett kiemeljük, hogy a film gyártási költsége nagyjából 185 millió dollárra tehető. Azt is meg kell említenünk, hogy ebben az összegben még nincs benne a marketing, amire szintén milliókat költenek. A blockbustereknél megszokott az ilyen magas gyártási költség. Viszonyításként a Deadpool költségvetése is messze elmaradt, alig 58M dollárból készült, a Logan – Farkas 97 millió amerikai dollárt emésztett fel, és a több díjat bezsebelt Joker is csak 65 millió dollárból készült.

A jelen körülmények miatt nem mérvadó az összehasonlítás, de az új Az Öngyilkos osztag 26,5 millió dolláros bevétele nyitóhétvégén 80 százalékkel elmarad a 2016-ban bemutatott David Ayer-féle Öngyilkos osztagétól. Tényleg nehéz megmondani, hogy mi áll az új rész bukása mögött, miért teljesített ilyen rosszul a mozikban.

The Suicide Squad
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.