x
Filmek

A Ms. Marvel első felvételein a Marvel tinisztárjának szupererejét mutatják be

Kamala Khan jövő évben mutatkozik be a Marvel Moziverzumban.

A Ms. Marvel első felvételein a Marvel tinisztárjának szupererejét mutatják be
  • Publishednovember 12, 2021

A Disney+ nap nem hozott nagy előzeteseket, de tele volt volt meglepetésekkel és elsőpillantásokkal a Marvel Studios új hőseiről. A Disney+ streamingszolgáltató egy sziporkázó kisfilmet mutatott be a Marvel Moziverzum készülő projektjeiről. A rajongók először láthattak felvételeket a Moon Knight és a She-Hulk című sorozatokból. A két említett sorozat mellett jövőre érkezik a várva várt Ms. Marvel.

Bár a Ms. Marvel első képkockái rövidek voltak, de tökéletesen ízelítőt adtak Kamala Khan szupererejéről és lelkiállapotáról. A felvétel azzal kezdődik, hogy Kamala Khan megcsodálja a Brie Larson által alakított Marvel Kapitány szobrát. Ezután Kamala egy ismeretlen barátja kérdezgeti a főhőst, amire Khan annyit válaszol: “Valójában nem a barna lányok Jersey Cityből mentik meg a világot”. Ezt követő felvételen pedig Kamala szupererejét csodálhatjuk meg.

https://youtu.be/PUCsmMwdO4E

A klip hátralévő részében jelenetet látunk egy mecsetben történő imáról, majd Kamala Khan Marvel Kapitánynak öltözik. A videó ezután felgyorsul, és négy (feltehetően gonosztevő) csuklyás alakot szúrhatunk ki a képernyőn, főhősünk pedig egy épület tetejéről próbál leugrani, hogy kipróbálja szupererejét, végül a kamera a tömegre vált, miközben Ms. Marvelt bámulják, aki lebeg felettük.

Ms. Marvel 2014-ben mutatkozott be a képregények világában. A karakter képességei közé tartozik, hogy végtagjait nemcsak képes megnyújtani, de akár óriásira is képes nőni, vagy éppen zsugorodni – picit olyan ez, mint a Hangya, csak Ms. Marvelnek mindenféle spéci eszköz nélkül is megy a dolog. Kamala Khan főhőst Carol Danvers ihlette meg, aki később eldöntötte, hogy egy ponton majd átveszi Marvel kapitánytól a szerepet, felveszi a harcot bűnözőkkel, és az emberiséget, a jót fogja szolgálni. Ms. Marvel önálló sorozata után már biztosan szerepelni fog Carol Danvers oldalán a folytatásban, valamint Teyonah Parris is visszatér a WandaVision-sorozatból Monica Rambeau szerepében.

A sorozatra több rendezői is bejelentkezett, kezdve a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk direktoraival, Adil El Arbi és Bilall Fallah párossal, de a kétszeres Oscar-díjas Sharmeen Obaid-Chinoy, valamint Meera Menon is kipróbálja magát a kamerák túloldalán. Utóbbi számára nem ismeretlen a terep, hiszen korábban olyan képregények adaptációin dolgozott, mint a Titánok vagy a The Punisher. A hat epizódból álló sorozat forgatása jelenleg is tart Atlantában, de várhatóan heteken belül véget ér a munka.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.