Főoldal Előzetesek A Mátrix Feltámadások végső előzetesében az emlékek útjára lépünk, és még Smith ügynök visszatérésére is utalnak benne
Előzetesek

A Mátrix Feltámadások végső előzetesében az emlékek útjára lépünk, és még Smith ügynök visszatérésére is utalnak benne

Vissza a Mátrixba...

57

Két héttel gyakorlatilag a Mátrix Feltámadások bemutatója előtt a Warner Bros. magasabb fordulatszámra kapcsolt, s ontja magából a tévéreklámokat. Tegnap pedig szinkronos formában megkaptuk az utolsó nagy előzetest is a filmhez, amiben egy nosztalgiaútra indulunk. Neo és Trinity mellett azonban úgy tűnik, hogy a korábbi három rész gonosz karaktere is életben maradt.

Több évnyi várakozás után idén decemberben egyszerre mutatják be a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón a Mátrix-saga negyedik részét. Ezúttal azonban a dolgok nagyon-nagyon másképp alakulnak. A Mátrix Feltámadások eddig látott előzetesei és képei több kérdést hagyott bennünk, mint választ, és a most bemutatott második nagy trailer sem különbözik ettől. A sci-fi eposz utolsó előzetese Neo és a Trinity kapcsolatára, valamint a múlt és a jelen közötti kapcsolatra helyezi a hangsúlyt. Bódító, kaotikus és szövevényes – pontosan olyan, amilyennek egy Mátrix-folytatásnak lennie kell.

Magáról a sztoritól még mindig nem sokat tudni, de valahogy Neót visszahozzák a Mátrixba, ami minden korábbinál veszélyesebb virtuális valóságnak bizonyul. Bár 20 évvel a Mátrix – Forradalmak bemutatója után a gonosz Smith ügynököt elpusztították, minden adott lenne egy boldogabb Mátrixhoz, de főhőseinket hamar utoléri a baj. Egyfelől kísérti őket a múlt, állandóan visszatérő emlékeik vannak az eredeti trilógia eseményeiből, valamint egy gonosz (vírus) karakter is az életükre tör. A mentor Morpheust is visszahozták, igaz fiatalabb formában és most Yahya Abdul-Mateen II formálja a karaktert. Az előzetes után azt gyanítjuk, hogy nagy valószínűséggel Neónak most is meg kell mentenie majd Trinityt, a kérdés csak az, hogy kitől. Smith ügynök meghalt, legalábbis ebben a hitben voltunk, de miután Neo magába engedte a vírust, gyakorlatilag eggyévált vele, és Neo visszatérése után abban sem lehetünk biztosak, hogy Smith meghalt. Hugo Weaving ütemezési gondok miatt nem tudta vállalni a szerepet, de egy fiatalabb alakban ő is visszatérhet, amire kaptunk is egy kis utalást a videóban: “Mr. Anderson!”

A Neo és Trinity (Carrie-Anne Moss) főszereplőkön kívül többen is visszatérnek az előző részekből, köztük például Jada Pinkett-Smith, Daniel Bernhardt és Lambert Wilson. Nagy meglepetésre Laurence Fishburne nem tér vissza Morpheus szerepében, inkább megfiatalították a karaktert, akit ezúttal Yahya Abdul-Mateen II kelt életre. Új belépők is akadnak bőven, Neil Patrick Harris mellett Christina Ricci, Jessica Henwick, Priyanka Chopra, valamint Jonathan Groff is bemutatkozik.

A filmhez kiadott hivatalos szinopszis szerint az “Egy két valóságból álló világban – a mindennapi életből és abból, ami mögötte van – Thomas Andersonnak ismét választania kell, hogy követi-e azt a bizonyos fehér nyulat. Bár egy illúzió, a választás lehetősége még mindig az egyetlen út a Mátrixba vagy a Mátrixból való ki- és bejutáshoz, amely erősebb, biztonságosabb és veszélyesebb, mint valaha”.

Mátrix franchise negyedik részét 2021. december 22-én fogják bemutatni egyszerre a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Argylle: A szuperkém
Előzetesek

A Kingsman rendezője nem spórolt a sztárokkal – az Argylle: A szuperkém előzetesében Dua Lipa elcsavarja Henry Cavill fejét

Kibújt a macska a zsákból, bemutatták az Argylle: A szuperkém őrületes előzetesét,...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Előzetesek

Magyarul is megnézheted a véres játékok kezdetét Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája második előzetesében

Nézd meg magyar szinkronnal Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája második...

Marvelek
Előzetesek

A Marvelek harmadik előzetese már magyar szinkronnal is elérhető

Nézd meg a Marvelek új előzetesét magyar szinkronnal.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Előzetesek

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája új előzetese bemutatja Panem disztópikus világát

Rachel Zegler és Tom Blyth életükkel daccol Az éhezők viadala: Az énekesmadarak...