Mátrix

A Mátrix 4. prezentációján levetítettek az első előzetest, és a filmcímet is megerősítették

Bemutatták az Mátrix 4. első előzetesét.

A keddi napon a Warner Bros. volt soron a Las Vegas-i CinemaCon rendezvényen. Beszámolók szerint a stúdió bemutatta az első előzetest az új Mátrix-filmből, valamint a trailer a során végre megerősítést kapott, hogy a The Matrix Resurrections címen fogják bemutatni a negyedik részt. Először januárban olvashattunk a címről, de eddig nem erősítették meg hivatalosan.

Az előzetest nem tették elérhetővé az interneten, és egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz online, de a CinemaCon resztvevői arról számoltak be, hogy a levetített videóban a két főszereplőt is megmutatták. Visszatért Keanu Reeves mint Neo és Carrie-Anne Moss mint Trinity. A Deadline beszámolója szerint az előzetes Neóval indít, aki egy Neil Patrick Harris által alakított terapeutával beszélget egy futurisztikus San Franciscóban. A jelenetben Neo azt kérdezi, hogy ’Megőrültem?’, mire Harris karaktere annyit felel, hogy ’Mi itt nem használjuk ezt a szót.’ A főszereplő nagyon nyugtalannak tűnik a körülötte lévő világgal, érzi, hogy valami nincs rendben a világgal.

Éjjel bemutatták a Mátrix 4. első előzetesét.

A The Hollywood Reporter munkatársa, Aaron Couch elmondása szerint naponta két pirulákat szed Neo, amit az orvosa írt fel. Neo ezután találkozik Trinityvel egy kávézóban, bár kezet ráznak, de ennek ellenére sem ismerik fel egymást. Nemcsak egymást nem ismerik fel, de úgy tűnik, hogy a korábbi Mátrix-trilógia eseményeiről sincsenek emlékeik. Trinity még meg is kérdezi a főhőstől, hogy ’Találkoztunk már?’

Később feltűnik egy karakter (Yahya Abdul-Mateen II), akiről úgy gondolják, hogy ő lehet a fiatalabb Morpheus. A jelenetben Morpehus azt mondja Neónak, hogy ideje repülni, miközben átnyújt egy piros tablettát. A képsorok alá Jefferson Airplane együttestől a White Rabbit című számot vágták. Természetesen nem maradhatnak a Mátrix franchise védjegyévé vált akciójelenetek sem. Az akrobatikus és harcművészettel kombinált jelenetek egyik pillanatában Neo telekinézissel irányít egy rakétát.

A főszereplőkön kívül többen is visszatérnek az előző részekből, köztük például Jada Pinkett-Smith, Daniel Bernhardt és Lambert Wilson. Nagy meglepetésre Laurence Fishburne nem tér vissza Morpheus szerepében, inkább megfiatalították a karaktert. Új belépők is akadnak bőven, Neil Patrick Harris mellett Christina Ricci, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Priyanka Chopra, valamint Jonathan Groff is bemutatkozik.

A várva várt folytatást Lana Wachowski rendezte, a forgatókönyvön pedig David Mitchell és Aleksander Hermon dolgozott. Emellett Grant Hill és James McTeigue mellett producerként vesz részt a projektben. A Mátrix franchise negyedik részét 2021. december 22-én fogják bemutatni egyszerre a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón.

Total
7
Shares
Previous Article
Uncharted

Kaptunk egy rövid leírást, hogy mit tartalmazott az Uncharted első előzetese

Next Article
The Batman

Beszámolók szerint elképesztő volt a The Batman zárt ajtók mögött levetített előzetese

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!