Főoldal Filmek A Marvel Studios eredetileg azt tervezte, hogy kettő Fekete Párduc lesz az MCU-ban
Filmek

A Marvel Studios eredetileg azt tervezte, hogy kettő Fekete Párduc lesz az MCU-ban

Nem túlzás azt mondani, hogy teljesen át kellett írni a Fekete Párduc 2. forgatókönyvét.

503
Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Nemrég megtudtuk, hogy a Marvel Studios eredeti tervében az szerepelt, hogy a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című filmben Chadwick Boseman által alakított T’Challa király a pittyenés után találkozik rég nem látott gyermekével. A Namor, a Torpedó elleni harcban T’Challa oldalán harcolt volna a fia is, ezzel erősítették volna a folytatás központi témáját, az apa-fia kapcsolatát.

A tervek szertefoszlottak, amikor Boseman tragikus hirtelenséggel elhunyt a vastagbél-rákkal folytatott harcban, így a főszerepet Shuri vette át, ő lett a Marvel Moziverzum új Fekete Párduca. Az Empire magazinnak adott interjújában Letitia Wright elmesélte, hogy a Marvel Studios egykor arra készült, hogy két Fekete Párducot mutat be a Marvel Moziverzumban, és T’Challa megosztja a Vakanda védelmezőjének címét a nővérével.

Keserédes volt. Shuri mindig is ezt csinálta volna, de másképp alakult. A bátyja mellette harcolt volna, és a képregények mintájára fedeztük volna fel, hogy T’Challa és Shuri hogyan válnak Fekete Párduccá egymás mellett, és hogyan próbálják kitalálni, miként védjék meg a nemzetüket.

De sajnos nem így alakult. Tudtam a felelősséget, tudtam a súlyát, de egyszerűen keserédes volt, sokat küzdöttem vele. De rendkívül büszke vagyok magamra. Nagyszerű támogatást kaptam.

Letitia Wright

Nagyon izgalmas lett volna látni ezt a történetet, amiben a testvérpár egyszerre veszi fel a Fekete Párduc címet, és azon sem lepődnénk meg, ha a harmadik film középpontjában ők ketten álltak volna. Az elmúlt hetek fényében kijelenthetjük, hogy a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! sokkal nagyobb változásokon ment keresztül, mint elsőre gondoltuk. Ezt ismerve azt is kijelenthetjük, hogy milyen nagyszerű munkát végzett Ryan Coogler rendező és író, akinek mindössze néhány hete volt teljesen átírni a forgatókönyvet a forgatás előtt. Ezt nevezzük tökéletes munkának, és már értjük, miért őt szemelték ki állítólag a Bosszúállók: Titkos háború rendezőjének.

Bár a jövőképet nem ismerjük, de egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Marvel Studios tervében Shuri továbbra is a Fekete Párducot játssza, mielőtt T’Challe fia, Toussaint/T’Challa apja nyomdokaiba lépne.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Amerika kapitány: Szép új világ
Filmek

Az állítja Giancarlo Esposito, hogy eddig senki nem találta el szerepét az Amerika kapitány: Szép új világban

Giancarlo Esposito már feltűnt az Amerika kapitány: Szép új világ előzetesében.

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.