Főoldal Filmek A Marvel Studios bőszen dolgozik a World War Hulk képregény filmes adaptációján?
Filmek

A Marvel Studios bőszen dolgozik a World War Hulk képregény filmes adaptációján?

Hulk szólófilmet kap a jövőben?

607
World War Hulk

Erősen megkérdőjelezhető a legújabb hír, és inkább kezeljük pletykaként, ami azt állítja, hogy a World War Hulk képregénysorozat alapján a Marvel Studios aktív fejlesztési fázisba lépett a Hulk új szólófilmjével. 2003-ban Hulk kapott egy önálló filmet, majd 2008-ban A hihetetlen Hulk követte az akkor már a Marvel Moziverzum részeként, azóta pedig a Bosszúállók állandó tagja lett a nagy zöld melák.

A cikkben elhangzott megállapításokat, következtetéseket nem hivatalos tényekre alapozzuk, így a leírtakat fogadjátok fenntartásokkal.

Néhány évvel ezelőtt már bejárta az internetet egy pletyka, hogy a Marvel Studios egy Planet Hulk adaptáción dolgozik. Sokan szkeptikusan fogadták az akkori hírt. Azzal érveltek, hogy a Marvel még mindig nem szerezte vissza a karakter szólófilmjeinek forgalmazási jogait a Paramount Pictures stúdiótól. Csak részben volt igazuk a kételkedőknek, mert bár önálló filmet nem kapott Hulk, helyette bejelentették a Thor: Ragnarök című filmet, amiben a Planet Hulk képes regénysorozatot dolgozták fel.

A napokban megjelent egyik pletyka azt állítja, hogy Greg Pak és John Romita Jr. folytatása, a World War Hulk alapján készül az új film. Sok információ nem áll rendelkezésre, de a GWW szerint a forgatás már jövőre elkezdődhet. Amit eddig tudni lehet, hogy a Marvel/Disney hosszú évek után visszaszerezte a Zöld Góliát jogait, így az elmúlt évek vagy hónapok fényében – elég csak a Fekete Özvegy párhuzamos terjesztésére gondolni – elképzelhetetlennek tartjuk, hogy a Disney nem szeretne minél előbb pénzt kovácsolni Hulkból.

Persze nem túl valószínű, hogy a szóban forgó projekt a World War Hulk történet átirata lenne, de az alapfeltevés – egy tomboló Hulk, aki bosszút akar állni a Föld leghatalmasabb hősein – rengeteg potenciált rejt magában. Bruce Bannert (Mark Ruffalo) legutóbb a Shang-Chi és a Tíz gyűrű legendája című film stáblista utáni jelenetében láttuk, legközelebb pedig a jövőre érkező Disney+ She-Hulk című sorozatában kap szerepet.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.