Főoldal Másvilág A Marvel összeereszti a Bosszúállókat a Xenomorphokkal a képregényekben
Másvilág

A Marvel összeereszti a Bosszúállókat a Xenomorphokkal a képregényekben

Már nagyon várták a rajongók, hogy a Bosszúállók és a Xenomorph összecsapjon.

350
Aliens vs. Avengers

Az utóbbi idők egyik legnagyobb képregény-bejelentésére került sor ma, amikor hivatalosan is megerősítették, hogy a nagy sikerű Titkos háború alkotói, Jonathan Hickman és Esad Ribic újra összeállnak, s a Marvel képregényekben összeeresztik a Bosszúállókat a Xenomorphokkal. A projekt az Aliens vs. Avengers címet kapta.

A 20th Century Fox felvásárlásával a Disney szép kis gyűjteményre tett szert, a hosszú listán olyan ikonikus filmek és tévésorozatok szerepelnek, mint például az Alien, a Ragadozó, utóbbiból a Hulu már filmet forgatott két éve Préda címmel. A Xenomorph-fal kapcsolatban egy élőszereplős tévésorozatot készít Noah Hawley, illetve idén nyáron mozikba kerül az Alien: Romulus Fede Álvarez dirigálásával.

Nyáron azonban egy másik fontos eseményre is sor fog kerülni, ugyanis a Marvel Comics megvalósítja a régóta várt crossovert, amelyben az idegenek és a Bosszúállók csapnak össze az Aliens vs. Avengers oldalain. Ez a legújabb képregény, amelyben a Marvel szuperhősei találkoznak a 20th Century Studios sci-fi teremtményeivel, hiszen Rozsomák már összeakasztotta karmait a Ragadozóval, így mindenki azt várta, mikor láthatják harcban a Xenomorphokat is a Föld leghatalmasabb hőseivel.

A négy részből álló epikus történet egy új idővonalon játszódik, sok évvel a jövőben, és a Marvel karaktereinek idősebb, keményebb változatait mutatja be. Ez lesz az első alkalom, hogy az olvasók bizonyos Alien-mitológiai elemeket láthatnak a Marvel Univerzumban, például a Tervezők otthonát – akikről a 2012-es Prometheus is foglalkozott. A sorozatról röviden azt tudni, hogy az idegenek a Földre érkeznek, és a tökéletes organizmus találkozik a bolygó szuperhőseivel.

„Valószínűleg az egyik legkirályabb dolog a projektben az, hogy nagyon szórakoztató módot találtunk arra, hogy “bosszúállóvá” tegyük az idegeneket és “idegenessé” a Bosszúállókat” – fogalmazott Hickman. „Szerintem a rajongók meg fognak lepődni, hogy milyen elegánsan illeszkedik néhány dolog egymással. Igazán ínyenc dolog sült ki ebből.”

A Marvel szerkesztője, Sarah Brunstad hozzátette, hogy „Hickman és Ribic mesterei az elmesélésnek, és olyan filmes minőségig emelték ezt a művet, ami zökkenőmentesen ötvözi a Marvel rajongók által elvárt nagyszabású akciót és szappanoperát az Alien univerzum mély terrorjával és kozmikus csodájával. Lenyűgöző nézni, ahogy felvonultatják ezt a két franchise-t, leesik majd az állunk ettől.”

A crossover 2024. július 24-én kerül a boltok polcaira, éppen a 20th Century Studios nagyon várt Alien: Romulus filmjének premierje előtt.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események