Close


Közelgő események

Sorozatok

A Marvel nem Batman mására csinál hőst Holdlovagból a Marvel Moziverzumban

Akik ettől tartottak, most fellélegezhetnek. A Holdlovagból nem lesz Batman.

A Marvel nem Batman mására csinál hőst Holdlovagból a Marvel Moziverzumban
  • PublishedFebruary 15, 2022

A képregények világában a Holdlovagra gyakran úgy tekintenek, mint a Marvel saját Batman-utánzatára. Elvégre csakúgy mint Batman, Holdlovag is egy köpenyes keresztes lovag, akinek van egy alteregója, egy gazdag playboy. Az MCU azonban egészen másképp közelíti meg a karaktert, és nem szeretnék, ha a rajongók úgy tekintenének Oscar Isaac karakterére, mint egy Batmanre.

Az Empire magazin interjúvolta meg a Moon Knight című Disney+ sorozat vezető íróját és executive producerét. Jeremy Slater a Bruce Wayne és Steven Grant közötti párhuzamokról beszélt a lapnak.

Soha nem akartam összehasonlítást tenni. Batmannek 80 év előnye van velünk szemben: Batmant nem lehet legyőzni a saját játékában. Láttuk a Holdlovagnak ezt az oldalát [néhány képregényben], mint egy playboy filantrópot, aki hold alakú bumerángokat dobál, hold alakú repülővel repül, de nem hiszem, hogy ez a karakter lehető legmenőbb változata.

Jeremy Slater

A gazdagságot mentális egészségre cserélve az MCU-sorozatban Steven Grant egy ajándékbolt alkalmazottja, aki traumával és olyan látomással küzd, amely nem az övé. A képsorok brutalitásról árulkodnak, amihez foghatót még nem látott az MCU, és ezt Kevin Feige is megerősítette néhány nappal ezelőtt, hogy a Holdlovag sorozata erőszakosabb lesz. Az erőszak mellett erősen támaszkodik majd az egyiptológiára is, Indiana Jones kalandjai pedig próbakőnek számítanak (bár ez keveredik Moon Knight sötét történetével). Bár a sorozatban feltűnnek majd olyan elemek, mint a nagy köpeny, a bumeránghoz és az erőszak is jelen lesz, de egészen más lesz a főhős, mint a legismertebb igazságosztó és az éjjeli védelmező, Batman története.

A Marvel Studios várva várt sorozatában Oscar Isaac (X-Men: ApokalipszisStar Wars: Az ébredő Erő) játssza a címszerepet, akit kezdetben egy ajándékbolt alkalmazottjaként ismerünk meg Steven Grant néven, és akit hirtelen ájulások és egy másik élet emlékei gyötörnek. Amikor végül kiderül, hogy disszociatív identitászavarban szenved, és kénytelen egy testet megosztani a vagány zsoldossal, Marc Spectorral, egy epikus küldetésen találja magát. Először is ki kell igazodnia a kettős identitászavarán, miközben egy halálos rejtélybe keveredik Egyiptom hatalmas istenei között.

A mellékszereplők között szerepel a 4x Oscar-díjra jelölt Ethan Hawke (KiképzésFekete telefon) Arthur Harrow szerepében és May Calamawy (RamyA hosszú út hazafelé) egy egyelőre rejtélyt övezi karakter szerepében.

Moon Knight első részét március 30-án tűzik majd képernyőre a Disney+ streamingszolgáltatón.

Moon Knight
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.