Alien

A Marvel megerősítette, hogy az Alien legújabb Xenomorphja még az űrben is életben marad

A Xenomorphok képesek túlélni az űr kegyetlen viszonytagságait is.

A Marvel első Alien képregénysorozatának legújabb számában a Xenomorph egy újabb fajáról olvashattunk – nevezzük ezt Alfának -, ami a korábbi lényekhez képest még új képességekre is tesz szert. Az Alien #6 számában megerősítették, hogy az Alfán nem fog ki az űr vákuuma, noha a túlélés időtartamáról még nem esett szó.

Az Alien franchise félelmetes Xenomorphjai számos tulajdonsággal rendelkeznek, amiket részben a gazdatesttől megörököl. Erre láttunk példát A végső megoldás: Halál című filmben, amikor az idegen egy kutyából / tehénből kikelt, s a lány megörökölte a „gazdatest” mozgását. A filmekből és videojátékból megtanultuk, hogy nem szeretik a tüzet, de ezen kívül nem sok gyengepontról tudtunk. Több alkalommal is az űrbe repítették a szörnyeket, de konkrét választ soha nem kaptunk, hogy mi történik velük azután. Az ötletet a 2014-ben megjelent Alien: Isolation játék adta, hogy a Xenomorph akár az űrben is életben maradhat.

Az új képességről tudtunk, de a Disney és a 20th Century Fox fúziója miatt sok kérdés maradt, hogy mi lesz az Alien franchise jövőjével, és a Disney mit tervez a kánonnal. A Marvel korábbi számában olvashattunk a Xenomorph egy másik gyengepontjáról, most pedig az új képességéről. A hatodik lapszámban Gabe és Bishop kalandjáról olvashatunk. Miközben Gabe próbálja megjavítani a kabinajtót, főhősünk rádöbben, hogy nincs egyedül az űrben. Az Alfa Xenomorph-fal találja szembe magát. A találkozás különösen veszélyes, hiszen főhőseink fogytán vannak az időből, valamint a készítők új helyzetet teremtettek, amire eddig nem volt példa. Többnyire hajókon és kolóniákon harcoltak egymással a fajok, most pedig Gabe a világűrben találja magát, ahol nincs fedezéke, és a mozgás is korlátozott az űrruhában.

Csak annyi kérdésünk maradt ezután, hogy meddig bírják elviselni a zord körülményeket? Nos, a választ szintén az Alien: Isolation videojátékban kell keresnünk, amiben láttuk, hogy a Sevastopol Station roncsai között a hagyományos Xenomorphok hibernálták magukat, és nem haltak meg a világűrben. Ez alátámasztja azt, hogy gyakorlatilag korlátok nélkül képesek életben maradni a világűrben, nem hat rájuk a sugárzás és a vákuum sem. Eddig ezt nem tekintettük a kánon részeként.

Total
30
Shares
Previous Article
Anakin Skywalker

Az Obi-Wan Kenobi koncepciós tervei árulkodók lehetnek Hayden Christensen nagy visszatéréséről Darth Vader szerepében

Next Article
Doctor Strange WandaVision

A Doctor Strange az őrület multiverzumában cameo jelenetére kevesen fogadtak volna, de a Fox érából az egyik mutáns visszatérhet

Related Posts