Wide Screen
Image default
Filmek

A Marvel Kapitány minden előzetes becslést túlszárnyalt a kasszák előtt

A Brie Larson vezette Marvel Kapitány első hétvégéjén minden előzetes becslést túlszárnyalt, és rögtön a Box Office első helyét foglalta el.

Múlt héten világszerte bemutatták a Marvel Kapitányt a mozikban, ami a Marvel Moziverzum első női önálló szuperhősfilmje volt. Carol Danvers saját filmje egy eredettörténet volt, bemutatták nekünk hogyan lett az egykori vadászpilótából a Marvel egyik legerősebb szuperhőse, és nem utolsó sorban a stúdió egyik legsikeresebb képregényalkotása is.

A film Amerikában 153 millió dollárt hozott a mozik kasszái előtt, nemzetközi szinten pedig 302 millió dollárt zsebelt be első hétvégéjén, így a 455 millió dollárral minden korábbi várakozást túlszárnyalta. A Marvel első női szuperhősfilmje az ötödik legsikeresebb nemzetközi indulást tudhatja magáévá, s olyan blockbustereket tudhat maga mögött, mint a Star Wars: Az ébredő Erő, ami 281 millió dollárral nyitott az első hétvégén. Ilyen erős hétvége után könnyen elképzelhető, hogy Marvel Kapitány is csatlakozni fog a milliárd dolláros filmek sorába.

Számokban kifejezve a szuperhős erejét világszerte jól tükrözi az, hogy a Marvel Moziverzumban mindösszesen egyetlen alkotás volt képes ennél is nagyobb bevételre szert tenni az első hétvégéjén, mégpedig a Bosszúállók: Végtelen háború, ami 640,5 millió dollárt hozott a Disney zsebébe. De jól áll a Marvel Kapitány mutatója otthonában is, ugyanis a Marvel-filmek sorában a hatodik helyet foglalja el, miután tőle csak a Bosszúállók-filmek, a Fekete Párduc, az Amerika kapitány: Polgárháború és a Vasember 3. szólt nagyobbat első hétvégéjén.

Még több a témában...

A Bosszúállók: Végjáték VFX csapata leleplezte Thanos egyik bakiját, amit sokan nem vettek észre

Kévés Bence Mihály

Képek árulkodnak a The Falcon and the Winter Soldier és A hihetetlen Hulk kapcsolatáról

Kévés Bence Mihály

Monica Rambeau ismét feltűnt a WandaVision forgatásán, miközben egy visszatérő karaktert is kiszúrtunk

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon