Főoldal Filmek A Marvel egyik írója dolgozik a Godzilla x Kong folytatásán
Filmek

A Marvel egyik írója dolgozik a Godzilla x Kong folytatásán

Készül a Godzilla x Kong folytatása, miután rekordokat döntött az új film.

457
Godzilla x Kong: The New Empire
Forrás: Warner Bros.

A Legendary Szörnyuniverzumának legújabb részét március végén mutatták be a mozikban. Várható volt, hogy a Godzilla x Kong: Az új birodalom után folytatódik a történet, hiszen a film a franchise legjövedelmezőbb része lett, csak most kaptuk az első megerősítést arra, hogy készül az újabb film.

A The Hollywood Reporter jelentése szerint a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája forgatókönyvírója, Dave Callaham kapott felkérést, hogy megírja a Godzilla x Kong folytatásának forgatókönyvét. Érdekes módon Callaham nem először próbálkozik, bár kevesen tudják, de Gareth Edwards 2014-es Godzilla című filmjénél már dolgozott ilyen filmen, sőt, kreditet is kapott a munkájáért, mint ötletgazda.

Ahogy azt a külföldi lap is kiemeli, Callaham különösen ügyes az akciófilmek forgatókönyveiben: a közelmúltban olyan filmeket írt, mint a Pókember: A pókverzumon át, a Mortal Kombat, a Wonder Woman 1984, és ő írta át a 2015-ös A Hangya forgatókönyvét is. Emellett a Masters of the Universe közelgő élőszereplős filmjén is dolgozott, amelynek bemutatóját 2026. június 5-ére tűzték ki.

Egyelőre nem tudni, hogy a Godzilla x Kong rendezője, Adam Wingard visszatér-e a folytatáshoz. A THR értesülései szerint jelenleg nincs szerződése. Még nehezebbé teszi a dolgot, hogy a rendező minden vágya elkészíteni az Onslaught című filmet. A Legendary ennek ellenére állítólag szeretné folytatni a munkát a rendezővel, aki az elmúlt két Godzilla és Kong filmet szállította sikerrel.

A Godzilla Kong ellen a világjárvány alatt debütált a mozikban és az HBO Max streaming szolgáltató felületén egyszerre, de még így is százmilliókat hozott a stúdiónak, s pazar kritikákat kapott a film. Idén jött a folytatás, amit az előző rész után túltoltak, sok volt benne az akció, de nagyon bejött a kaijuk harca a rajongóknak, mert a film stabilan hozta a kötelezőt. A 135 millió dolláros költségvetésből készült Godzilla x Kong: Az új birodalom 548 millió dolláros bevételt hozott világszerte a Box Office Mojo adatai szerint.

Godzilla x Kong: The New Empire
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

Megtalálták Adam Wingard utódját a Godzilla x Kong folytatására

Ígéretes rendezőt kapott a Godzilla x Kong következő fejezete.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A Top Gun: Maverick miatt kellett anno újraforgatni a Godzilla Kong ellen jeleneteit

A rendező beszélt még többek között arról is, hogy ki ihlette a...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.