x
Close


Közelgő események

Filmek

A Marvel bejelentett egy dokumentumfilmet Stan Lee életéről, amit jövőre mutatnak be a Disney+-on

A néha Stan Lee 100. születésnapja alkalmából bejelentettek egy dokumentumfilmet.

A Marvel bejelentett egy dokumentumfilmet Stan Lee életéről, amit jövőre mutatnak be a Disney+-on
  • Publisheddecember 29, 2022

December 28-án ünnepelte volna Stan Lee 100. születésnapját, ennek apropójában pedig a Marvel Studios a semmiből bejelentette, hogy jövőre egy saját készítésű dokumentumfilmet fognak bemutatni Stan Lee életéről és munkásságáról a Disney+ streaming platformon. Többet nem árultak el a készülő projektről, csak azt, hogy valamikor 2023-ban jelenik meg.

Mindössze a címet és egy rövid teaser előzetest tett közzé a stúdió a közösségi médiában, és bár sokat nem árul el a dokumentumfilmről, elsősorban a legendás képregényíró vendégszerepeit láthatjuk a Marvel Moziverzumban. Mivel leírást nem kaptunk a filmhez, a mellékelt rövid videóból arra tudunk gondolni, hogy Stan Lee vendégszerepei nagy szerepet kapnak majd a dokumentumfilmben, de jobb szeretnénk, ha a történet az 1960-as évekre fókuszálna, amikor Lee társával megalkotta az első képregényeket. A stúdió még azt sem közölte, hogy az írónak szánt dokumentumfilm egész estés lesz vagy egy különleges kiadás.

A Marvel Studios majdnem annyi projektet mutatott be az MCU 4. fázisában, mint a teljes The Infinity Saga alatt. Stan Lee a kezdetektől fogva feltűnt egy rövid szerepre a filmekben, kezdve a Vasember első részétől, legutóbb pedig a Bosszúállók: Végjátékban láttuk. A Marvel Kapitány nyitójelenete tisztelgett az író előtt, és a Pókember: Idegenben volt az első és egyetlen film a The Infinity Saga alatt, amiben nem cameózott. Bár Lee már nincs köztünk, de öröksége továbbra is velünk van, a karakterei pedig továbbélnek a képregényekben és a Marvel Moziverzumban.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.