x
Close


Közelgő események

Filmek

A M3GAN rendezője szerint még ijesztőbb lett a film, hogy a PG-13-as besorolás miatt újra kellett forgatni bizonyos jeleneteket

De aggodalomra semmi ok, mert az újraforgatással még ijesztőbb lett a M3GAN.

A M3GAN rendezője szerint még ijesztőbb lett a film, hogy a PG-13-as besorolás miatt újra kellett forgatni bizonyos jeleneteket
  • Publishedjanuár 3, 2023

Amerikában a héten, hozzánk viszont csak jövő héten érkezik James Wan ötlete alapján készült M3GAN című horrorfilm. Az film rendezője, Gerard Johnstone a forgatásról beszélt, hogy szerint Sam Raimi Pokolba taszítva című filmje inspirálta, amikor úgy döntött, hogy újraforgat néhány jelenetet, amivel a film megkapta a PG-13-as besorolást.

A horror szerelmesei a fejükhöz kaphatnak, hogy miért kapott alacsony besorolást a film, de a rendező elmondása alapján a film javára szolgált az újraforgatás, mert ijesztőbb lett. A Házi őrizet című őrült horrorkomédia volt rendezője a Total Filmnek és a GamesRadar+-nak adott új interjújában felidézte, hogy izgatott volt a kihívástól, hogy bizonyos jelenetek durvaságból vissza kellett venni, és kreatívabbnak kellett lennie, amikor az ijesztgetésekről volt szó.

Az, hogy PG-13-as lett, utólag alakult így, de egyébként végig nagyon közel jártunk a 13-as besoroláshoz. Hiba lett volna kihagyni. Még arra is emlékszem, hogy korán arra gondoltam: ‘Ez lehet PG-13-as, és néhány kedvenc filmem PG-13-as, mint például a Pokolba taszítva. Szóval úgy döntöttünk, hogy PG-13 lesz, és néhány dolgot újraforgattunk.

Amitől nagyon megörültem, hogy amikor újraforgattuk azokat a jeleneteket, sokkal hatásosabbak voltak. Olyan, mintha ‘Igen, bizonyos pillanatokban tényleg meg kell vágni’, de jó móka, hogy ennyire a hangra és a szuggesztióra kell hagyatkoznunk.

Gerard Johnstone

Johnstone az egyik ilyen jelenetre úgy emlékszik vissza, hogy az újraforgatással sokkal “kegyetlenebb” lett. A példaként felhozott jelenetben M3GAN és Gemma szomszédjának gonosz kutyája kap szerepet, és amitől még izgalmasabb lett a film, hogy a nézőkre lesz bízva, hogy kitalálják, mi történt mit tett a kutyával M3GAN, mivel teljesen a kamerán kívül történik az erőszak.

“Emlékszem, hogy az újraforgatás után odafordultam a hangtervezőmhöz, és azt mondtam: ‘Szent szar, ez még rosszabb’. Megpróbáltuk elérni ezt a PG-13-as besorolást, én pedig azt mondtam: ‘Ez sokkal rosszabb, mint ami azelőtt volt’.”

Gemma briliáns robotikus egy játékgyártó cégnél, és a mesterséges intelligencia segítségével kifejleszti a M3GAN névre hallgató, élethű babát, melynek rendeltetése, hogy a gyermek legnagyszerűbb társa, és a szülők legnagyszerűbb szövetségese legyen. Miután váratlanul a gyámsága alá kerül elárvult unokahúga, Gemma igénybe veszi a M3GAN prototípusát – és ennek a döntésének felfoghatatlan következményei lesznek…

A Blumhouse új, vérfagyasztó thrillerének főszereplője Allison Williams (Tűnj el, Csajok); a filmet Gerard Johnstone (Házi őrizet) rendezte, a forgatókönyvet Akela Cooper (Eleven kór, The Nun 2) írta James Wan (Eleven kór, Fűrész, Insidious: a gonosz háza, és a Démonok között sorozat) ötletéből.

Az M3GAN január 12-én kerül a magyar mozikba.

M3GAN
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.