Főoldal Filmek A M3GAN rendezője szerint még ijesztőbb lett a film, a PG-13-as besorolás miatt újra kellett forgatni bizonyos jeleneteket
Filmek

A M3GAN rendezője szerint még ijesztőbb lett a film, a PG-13-as besorolás miatt újra kellett forgatni bizonyos jeleneteket

De aggodalomra semmi ok, mert az újraforgatással még ijesztőbb lett a M3GAN.

1.1k
M3GAN
Forrás: Blumhouse

Amerikában a héten, hozzánk viszont csak jövő héten érkezik James Wan ötlete alapján készült M3GAN című horrorfilm. A film rendezője, Gerard Johnstone a forgatásról beszélt,miszerint Sam Raimi Pokolba taszítva című filmje inspirálta, amikor úgy döntött, hogy újraforgat néhány jelenetet, amivel a film megkapta a PG-13-as besorolást.

A horror szerelmesei a fejükhöz kaphatnak, hogy miért kapott alacsony besorolást a film, de a rendező elmondása alapján a film javára szolgált az újraforgatás, mert ijesztőbb lett. A Házi őrizet című őrült horrorkomédia volt rendezője a Total Filmnek és a GamesRadar+-nak adott új interjújában felidézte, hogy izgatott volt a kihívástól, hogy bizonyos jelenetek durvaságból vissza kellett venni, és kreatívabbnak kellett lennie, amikor az ijesztgetésekről volt szó.

Az, hogy PG-13-as lett, utólag alakult így, de egyébként végig nagyon közel jártunk a 13-as besoroláshoz. Hiba lett volna kihagyni. Még arra is emlékszem, hogy korábban arra gondoltam: ‘Ez lehet PG-13-as, és néhány kedvenc filmem PG-13-as, mint például a Pokolba taszítva. Szóval úgy döntöttünk, hogy PG-13 lesz, és néhány dolgot újraforgattunk.

Amitől nagyon megörültem, hogy amikor újraforgattuk azokat a jeleneteket, sokkal hatásosabbak voltak. Olyan, mintha ‘Igen, bizonyos pillanatokban tényleg meg kell vágni’, de jó móka, hogy ennyire a hangra és a szuggesztióra kell hagyatkoznunk.

Gerard Johnstone

Johnstone az egyik ilyen jelenetre úgy emlékszik vissza, hogy az újraforgatással sokkal “kegyetlenebb” lett. A példaként felhozott jelenetben M3GAN és Gemma szomszédjának gonosz kutyája kap szerepet, és amitől még izgalmasabb lett a film, hogy a nézőkre lesz bízva, hogy kitalálják, mi történt mit tett a kutyával M3GAN, mivel teljesen a kamerán kívül történik az erőszak.

“Emlékszem, hogy az újraforgatás után odafordultam a hangtervezőmhöz, és azt mondtam: ‘Szent szar, ez még rosszabb’. Megpróbáltuk elérni ezt a PG-13-as besorolást, én pedig azt mondtam: ‘Ez sokkal rosszabb, mint ami azelőtt volt’.”

Gemma briliáns robotikus egy játékgyártó cégnél, és a mesterséges intelligencia segítségével kifejleszti a M3GAN névre hallgató, élethű babát, melynek rendeltetése, hogy a gyermek legnagyszerűbb társa, és a szülők szövetségese legyen. Miután váratlanul a gyámsága alá kerül elárvult unokahúga, Gemma igénybe veszi a M3GAN prototípusát – és ennek a döntésének felfoghatatlan következményei lesznek…

A Blumhouse új, vérfagyasztó thrillerének főszereplője Allison Williams (Tűnj el, Csajok); a filmet Gerard Johnstone (Házi őrizet) rendezte, a forgatókönyvet Akela Cooper (Eleven kór, The Nun 2) írta James Wan (Eleven kór, Fűrész, Insidious: a gonosz háza, és a Démonok között sorozat) ötletéből.

Az M3GAN január 12-én kerül a magyar mozikba.

M3GAN
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Aquaman és az Elveszett Királyság
Filmkritikák

Aquaman és az Elveszett Királyság kritika

Látványban előrelépés, történetben gyengébb lett az Aquaman folytatása.

Aquaman és az Elveszett Királyság
Filmek

Horrorelemekben és vízi zombikban is gazdag lesz az Aquaman és az Elveszett Királyság

James Wan visszatér a gyökerekhez az Aquaman és az Elveszett Királyság kamerái...

Aquaman és az elveszett királyság
Filmek

James Wan tisztázta az Aquaman és Elveszett Királyság újraforgatása körüli pletykákat

Tényleg csak a sajtó verte nagydobra, hogy baj van az Aquaman folytatásával?