WandaVision

A legjobb sitcom hatásért élő stúdióközönség előtt forgatták a WandaVision Disney+ sorozatot

Mindent megtettek azért, hogy elérjék a legjobb sitcom hatást.

Már nagyon várjuk a Marvel Moziverzum első élőszereplős sorozatát. Eredetileg a The Falcon and the Winter Soldier című sorozatot augusztus végén mutatták volna be, ám a COVID keresztülhúzta a stúdió számítását, és el kellett tolni a premiert 2021-re. Cserébe, előbb kerül képernyőre Wanda és Vízió őrült-dilis sorozata, a WandaVision. A Disney+ még idén szeretné bemutatni a filmet, aminek első részét teljes egészében fekete-fehérben mutatják be. Sőt, még a ’60-as évek sitcom hatásfok növelése érdekében élő stúdióközönség előtt forgatták az első részt.

Az Entertainment Weekly osztott meg exkluzív képet a sorozatból, miközben néhány új részletre is fény derült. Ebből a cikkből megtudtuk, hogy a Marvel Studios hitelesen próbálta visszaadni a sitcom hangulatát, s a mai modern művészet mellett néhány igazi old-school eszközhöz fordultak, mint például hogy élő közönség előtt fényképezték a sorozat első részét. A hatrészes sorozat újra összehozza Wandát és Víziót, miután az android meghalt a Bosszúállók: Végtelen háborúban, ám Skarlát boszorkány erejének köszönhetően alternatív valóságot teremt, amiben Vízió bámulatos módon feltámad – ezt azonban nem nézi majd jó szemmel az FBI.

A páros történetét kezdve az ’50-es évek korabeli fekete-fehér műsortól, divatosabb ’60-as és ’70-es évekre jellemző stílusjegyektől egészen a klasszikus ’80-as és ’90-es évekbeli sitcom hangulatán keresztül mesélik el. Sokak számára kimaradtak ezek a stílusok, így nagyon érdekes lesz látni mindezt egy Marvel-sorozat oldaláról megközelítve. Elizabeth Olsen úgy fogalmazott, hogy teljesen őrültség volt, mikor élő közönség előtt forgatták a sorozat első epizódját.

Őrület volt. Volt valami nagyon rendkívüli az életemben, mert gyerekként meglátogattam azokat a forgatásokat, ahol nővéreim dolgoztak [a Bír-Lakban].Elizabeth Olsen

A stáb annyira komolyan vette az ’50-es évek stílusjegyeit, hogy a forgatáson a kornak megfelelő jelmezekben flangáltak a színészek, úgy sminkelték a színészeket – és Víziónál egy kis kéket is hozzáadtak a sminkhez, ha a karakter gesztenyebarna bőre nem mutatott jól a szürkeárnyalatos képernyőn -, valamint a kornak megfelelő kameralencséket és világítást használtak. A vizuális effektek csapata pedig speciális effektusokat adtak az első részhez, hogy visszahozzák a sitcom hangulatát.

Jac Schaeffer írónőről nem először olvashatnak a rajongók, miután a tavaly bemutatott a Marvel Kapitány forgatókönyvénél is besegített, valamint a Fekete Özvegy történetéért is felelős volt. A WandaVision vezető írója pedig így jellemezte a sorozatot:

A műsor egy szerelmeslevél a televíziózás aranykorához. Tisztelettel adózunk mindazoknak a hihetetlen sorozatoknak és az előttünk lévő embereknek, [de] új területeket is megpróbálunk felfedezni.Jac Schaeffer

Már nagyon várjuk a sorozatot, azonban az elmúlt napokban több egymásnak ellentmondó hírről is olvashattunk. A The Direct a frászt hozta a rajongókra, hogy a sorozatot 2021-re halasztotta a Marvel Studios, annak ellenére, hogy a forgatás befejeződött, s korábban a Disney+ megerősítette az idei premiert. Reméljük, hogy hamarosan tiszta vizet öntenek a pohárba.

Total
23
Shares
Previous Article

Johnny Depp kirúgása ellenére megkapja a teljes fizetését

Next Article
Mads Mikkelsen

Mads Mikkelsen színészt nézték ki Johnny Depp utódjának a Legendás állatokban Gellert Grindelwald szerepére

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!