Főoldal Filmek A Legendary Entertainment és a Warner Bros. Discovery nem folytatja a közös forgalmazást
Filmek

A Legendary Entertainment és a Warner Bros. Discovery nem folytatja a közös forgalmazást

Mi lesz veled, Godzilla? Ki mutatja be a Dűne folytatását?

150
Legendary Pictures

A Sony Pictures Motion Picture Group és a Legendary Entertainment új, többéves filmforgalmazási megállapodást kötött. A megállapodás a korábbi paktumot váltja fel, amelyet a Legendary a Warner Bros-szal kötött még. A már bejelentett produkciókat még közösen mutatják be, így a Dűne 2. vagy a Godzilla és Kong is a Warner Bros. partnersége alatt kerül a mozikba.

Először augusztusban jelentek meg cikkek, hogy a Legendary ki akar lépni a Warnerrel kötött megállapodásból, feltehetően az elmúlt hónapokban hozott megkérdőjelezhető döntések miatt. A Sonyval kötött új szerződés értelmében a Culver City és a CA studio fogja forgalmazni és kiadni a Legendary új, közelgő mozifilmjeit világszerte, kivéve Kínát, ahol a Legendary East fanfárja alatt kerülnek bemutatásra a mozifilmek.

A Sony Pictures és a Legendary között nagy az egyetértés abban, hogy milyen időablakot hagyjanak a mozis és a streaming, online megjelenés között. Ez korábban nagy problémát okozott, amikor a Warner Bros. 2020 őszén hozott egy döntést, hogy 2021-ben minden filmet egyszerre fognak online és a mozikban bemutatni. A mozis megjelenés mellett a Sony a Legendary filmjeinek az otthoni szórakozás és a televíziós forgalmazását is átvállalja. A Legendary fenntartja a jogot, hogy készítsen és forgalmazzon produkciókat a streaming felületeken.

A Legendary tulajdonában lévő a Dűne és a Godzilla Kong ellen együttesen közel 872 millió dollárt zsebelt be a világjárvány alatt, és mindezt úgy, hogy a WarnerMedia önkényesen meghozta a döntést, hogy egyidőben fogják bemutatni ezeket a filmeket online és a mozikban. Egyébként a Legendary több neves filmcímet is birtokol, köztük például a Pokémon – Pikachu, a detektív, ami a világjárvány előtt több mint 443 millió dollárt hozott, valamint az Enola Holmes is a listán van, amit a Netflix mutat be.

A Legendary és a Warner házassága egészen 2005-ig nyúlik vissza, amikor közösen hozták forgalomba Christopher Nolantől A sötét lovag-trilógiát. A Legendary 2014-ben egy ötéves szerződést között a Universal stúdióval. 2018-ban a Legendary átengedte a Pokémon – Pikachu, a detektív forgalmazását a Warnernek, emellett pedig másik öt filmet a Warner Bros társfinanszírozott.

Godzilla Kong ellen
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Zelda
BREAKINGFilmek

Érkezik hivatalosan is a Zelda élőszereplős feldolgozása

Több éve pletykálnak a Zelda-filmről, most végre bejelentették.

WGA
BREAKINGFilmek

Az írók sztrájkja ideiglenesen véget ér, mivel 146 nap után megállapodásra jutott a WGA a stúdiókkal

Az írók szakszervezete (WGA) és a stúdiók megállapodtak, véget érhet a sztrájk.

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Max
Filmek

A Warner Bros. Discovery rengeteg felhasználót bukott a Max indulásával

A Warner Bros. Discovery negyedéves jelentéséből kiderült, hány millió felhasználót bukott a...