x
Close


Közelgő események

Filmek

A kritikusok megosztották első benyomásaikat a Zack Snyder: Az Igazság Ligája változatról

Az első benyomások szerint tényleg ennyire jó lett?

A kritikusok megosztották első benyomásaikat a Zack Snyder: Az Igazság Ligája változatról
  • PublishedMarch 15, 2021

Noha a rajongók már több mint 3 éve kampányolnak a SnyderCut bemutatásáért, eleinte kevés bennfentes hitt abban, hogy ez valaha is meg fog történni. Tavaly mindenkit megdöbbentett a Warner Bros. bejelentése, mely szerint Az Igazság Ligája egy 4 órás filmként fog felkerülni az HBO Maxra, és a világpremierrel egy időben itthon magyar szinkronnal az HBO Go-ra.

Három nappal a bemutató előtt néhány rajongó már látta a filmet, majd miután elárasztották pozitív visszacsengéssel a médiát, megszólaltak a külföldi kritikusok is. Bár embargó miatt kritikákat még nem olvashatunk a filmről, ám az első reakciókat a szakma nagyjai is megosztották. Úgy tűnik, hogy kifizetődő volt csaknem 4 éven át kampányolni a filmért, mert mondhatni egyöntetűen mindenki pozitívan fogadta a filmet, de itt szögeznénk le, hogy ezek csak reakciók, az első kritikákra 18 óráig még várnunk kell.

A The Playlist kritikusa szerint a 4 órás játékidő jót tett a filmnek, és még arra is marad idő, hogy megismerjük a karakterek háttértörténetét. A film hosszabb, és a karaktereket is jobban megismerjük, a sztori ettől függetlenül még maradt, igaz egy grandiózusabb verzióban.

A The Wrap írójának és a Heroic Hollywood alapítójának annyira bejött a film, hogy háromszor is megnézte már. Minden egyes alkalommal abszolút odáig van a filmért, és sokkolva érezte magát, hogy mennyire jó lett. Akcióból nincs hiány, betalál minden téren, és Junkie XL zenéjéről nem is beszélve.

A CineXpress munkatársa szerint a film igazán epikusra sikerült. Minden területen nagy ugrás a 2017-es mozis változathoz képest. Csodálatos akciók és filmzene. Minden karakter ragyog és a sztori kapcsolódik Az acélemberhez és a Batman Superman ellenhez. Nem hiszi el, hogy létrejött ez a film, és nagyon megérte várni.

A DiscussingFilm szerkesztője szerint az új nézőket nem fogja megnyerni magának a film. Ez minden, amit a rajongók szeretnek a rendező munkájában… és minden, amit az emberek nem szeretnek, csak felerősítve. Jobb, mint a 2017-es volt, de egyáltalán nem indokolt a 4 óra.

Brandon Davis, a ComicBook kritikusa is szuperlatívuszokban beszél a filmről. Több alkalommal is megnézte Snyder változatát, és szerinte a film epikus. A karakterek jelentősebbek, vannak céljaik és érzelmeik. A főgonoszok félelmetesek. A fényképezés gyönyörű, s a film egészen izgalmas. Szerinte nehéz elhinni, hogy bárkinek kukáznia kellett volna ezt a történetet.

A GameSpot munkatársa már nincs ilyen jó véleményen. Chris E. Hayner szerint ez nem egy jó film. Akárcsak az előző változattal, ezzel is sok probléma van. Ugyanakkor van néhány dolog, ami jobban működik. És most egyetlen rendező határozott stílusú munkájának mutatkozik a film. De ettől még nem egy jó film.

A Fandago munkatársa is csak szépeket ír a filmről. Erik Davis szerint messze jobb ez a film a mozis változattól. Gazdag karakterépítés, sokkal jobb akció, koherens sztori és néhány szörnyen menő pillanat. Kifejezetten hosszú a film, de nem érezte unalmasnak. Szép munka.

A The Hollywood Reporter szerzője ezt a filmet a DC Gyűrűk Urájának nevezte. Ilyen egyszerű. Epikus és grandiózus, a film tele remek alakításokkal, különösen Ray Fisher játékát emeli ki. Junkie XL zenéi csodálatosak, és Snyder rendezésével a SnyderCutban minden DC rajongó álma válik valóra.

Most már elárulhatjuk, hogy mi is láttuk a filmet, de embargó miatt kritikát csak este 18:01 perckor publikálhatunk. Néhány óra múlva megosztjuk veletek, hogy milyennek láttuk a rendezői változatot.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.