Bob Iger

A koronavírus-járvány alatt Bob Iger marad a Disney élén

Miután februárban Bob Iger lemondott az elnök-vezérigazgató szerepéről, a koronavírus-járvány arra kényszerítette az egykori elnököt, hogy maradjon, és ellássa a teendőit.

Miután februárban Bob Iger lemondott az elnök-vezérigazgató szerepéről, a koronavírus-járvány arra kényszerítette az egykori elnököt, hogy maradjon, és ellássa a teendőit.

A Disney legutóbbi elnöke 2013 óta összesen négyszer vonult már nyugdíjba, de mindeddig nem sikerült átadni a feladatait, valahogy mindig ott tartották az igazgatói székben, és úgy tűnik, hogy ezúttal sem jön össze neki. Bob Iger még februárban mondott le hivatalából, azonban a koronavírus-járványra való tekintettel nem tudta átadni a feladatait a frissen kinevezett Robert Chapek vezetőnek, ezért a járvány idejére megtartja a CEO munkakörét.

És az országos járványügyi hivatal szerint nem valószínű, hogy a közeljövőben lecseng majd a járvány, és mivel a Disney a legnagyobb, hanem a legnagyobb érintett médiavállalat, amit sújt most a népegészségi krízis, magyarul Hollywood legnagyobb stúdióját leállították. A forgatásokat megállították, az új produkciók előkészületeit szintúgy, csakúgy mint a kaland- és élményparkok, amik szintén bezárták kapuikat a látogatók előtt.

A nyár gyorsan közeledik, és vele együtt percről-percre nő a bizonytalanság is, hogy mikor nyithatnak majd ki újra a mozik – már ha túlélik ezt a kiesést. A New York Times cikkéből kiderült, hogy a mikiegeres cég élére újra Bob Iger állt, hogy iránymutatásával vészeljék át ezt a kemény időszakot. Később a hírt maga Iger is megerősítette, hogy valóban újra ő a Disney vezetője.

Egy ilyen mértékű válság, és ennek a Disneyre gyakorolt hatásának következtében szükségesnek éreztem, hogy aktívan segítek Bobnak [Chapek] és a vállalatnak, ami szembenéz ezzel a helyzettel, különösen azért, mivel 15 évig irányítottam a vállalatot.Bob Iger

Jelen állás szerint a Disney nagyon rosszul áll, a részvényei esnek a tőzsdén, de ami még ennél is beszédesebb, hogy becslések szerint mindössze 73 ezer dolgozót foglalkoztat már mindössze a stúdió a 223 000 alkalmazottból. Bár ez a szám várhatóan emelkedni fog a következő hetekben. Igen, arra fog fókuszálni most, hogy mi várható a járvány után, mivel néz szembe a Disney, és a kialakult helyzet mit tartogat a stúdió számára. Már arról is egyeztetett, hogy a nagy költségvetésű sorozatokat leállítsák, beleértve a reklámozásokat és a pilot részek forgatását olyan tévéműsorok esetében, amelyek esetleg nem jelennek meg, illetve téma az is, hogy kevesebb férőhelyes irodát nyissanak és kevesebb legyen az alkalmazottak száma.  

Bob Iger
Total
1
Shares
Previous Article
Rosario Dawson

Rosario Dawson nagyon izgatott, hogy megerősíthesse Ahsoka Tano szerepét

Next Article

Új előzetesen a Sakura Wars

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!