Főoldal Filmek A könyvelő folytatása az Amazonhoz került
Filmek

A könyvelő folytatása az Amazonhoz került

Egyelőre nem tudni, hogy a stúdióváltás okoz-e további fennakadásokat.

264
A könyvelő
Forrás: Warner Bros.

Ben Affleck A könyvelő című filmjének folytatása már évek óta húzódik, 2017-óta igen hányatott utat járt be. A világjárvány közepette és a streaming előretörésével pedig többször felmerült, hogy a folytatást nem is filmekben, hanem egy sorozatban valósítják majd meg, sőt Affleck úgy nyilatkozott, hogy már bárhogy elvállalja, csakhogy elkészülhessen. Ahogy mi is megírtuk korábban, idén végre beindulhatnak a kamerák az év második felében, amint Affleck végez az Animals című filmjének rendezésével. A rendezői székbe visszatér az első részt is jegyző Gavin O’Connor, aki ráadásul trilógiában gondolkodik.

„Mindig is szerettem volna hármat csinálni…Az első Christianről szólt. Így a másodikban több képernyőidő jut Bernthalnak” – mondta O’Connor 2021-ben a Reel Blend podcastnek. „A harmadik filmben már igazi testvérek lesznek, egy furcsa páros. A harmadik egy “haverfilm” lesz.”

Bár az első rész a Warner Bros. égisze alatt készült el, most úgy tűnik a projekt lehet kicsit megint csúszik és átkerült az Amazonhoz. A The Hollywood Reporter jelentése szerint eddig az HBO Max szolgáltatás bővítési lehetőségeként tekintettek a filmre, ám az túl sokba kerül, s ugyebár mostanában minden stúdió igyekszik visszaszorítani a költségeit, főleg az utóbbi évek hatalmas buktái után. A megállapodás elvileg már a tavalyi író-és színésztrájk alatt megszületett.

A közelgő folytatás leírása eddig így szól: Amikor korábbi főnöke bérgyilkosok áldozatává válik, Marybeth Medina (Cynthia Addai-Robinson) pénzügyőr kénytelen felkeresni Christian Wolff-ot (Ben Affleck), hogy megoldják a gyilkosságot. Elidegenedett, de módfelett halálos bátyja, Brax (Jon Bernthal) segítségével Chris beveti zseniális elméjét és nem éppen legális módszereit, hogy összerakja a darabkákat. Ahogy egyre közelebb jutnak az igazsághoz, a trió magára vonja a legkegyetlenebb gyilkosok figyelmét – akiknek mind az a szándékuk, hogy véget vessenek a nyomozásuknak.”

A könyvelő (The Accountant) című film 2016-ban került a mozikba, a kritikusok körében egészen jól szerepelt, a pénztáraknál pedig kiválóan: csupán 40 millió dollárból készült melynek közel négyszeresét hozta vissza. A történet főhőse egy Christian Wolff nevű könyvelő, aki általában átlagos, irodai unalmas alaknak tűnik, egyébként meg alvilági bérügyintéző. Ennek tetejében ráadásul autista, rendkívüli számolási készséggel, megfigyelőképességekkel, s fegyverismerettel. Ben Affleck, J.K. Simmons, Jon Bernthal és Cynthia Addai-Robinson mind visszatérnek a folytatásra, bár Anna Kendrick a hírek szerint nem. Bill Dubuque író szintén visszatér, ám azt egyelőre nem tudni, hogy a stúdióváltás okoz-e további fennakadásokat, illetve nagyvászonra vagy streamingre szánják-e a produkciót.

A könyvelő
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Like a Dragon: Yakuza
Sorozatok

Még idén érkezik a Like a Dragon: Yakuza élőszereplős feldolgozása

A népszerű japán Yakuza-akciószéria lesz a stúdió következő feldolgozása.

Szárnyas fejvadász 2049
Sorozatok

Michelle Yeoh szerepelhet a Szárnyas fejvadász 2099 sorozatban

Az Oscar-díjas színésznő lehet az Amazon Prime új cyberpunk sorozatának főszereplője.