x
Close


Közelgő események

Filmek

A Kojima Productions és a Hammerstone Studios a Death Stranding filmes adaptációján dolgozik

A film állítólag "új elemeket és karaktereket mutat be a Death Stranding univerzumában".

A Kojima Productions és a Hammerstone Studios a Death Stranding filmes adaptációján dolgozik
  • Publisheddecember 15, 2022

Nagyon úgy tűnik, hogy az előttünk álló években egyre több videojátékot dolgozik majd fel Hollywood. Hideo Kojima nemrég alapított produkciós cége, a Kojima Productions és Alex Lebovici vezetésével a Hammerstone Studios közreműködésével hozzák el a Death Stranding című videojáték filmes adaptációját a rajongóknak.

A Deadline beszámolója szerint a filmet teljes egészében a Hammerstone Studios finanszírozza, Kojima és Lebovici pedig producerként dolgozik a projekten. A Kojima Productions US és Allan Ungar pedig az executive producerek szerepét fogja betölteni. Egyéb hivatalos részleteket nem árultak el a készülő filmről, de a Deadline szerint “új elemeket és karaktereket fog bevezetni a Death Stranding univerzumán belül”. Arról sincs hír, hogy ki rendezi a filmet, de a Deadline úgy tudja, hogy “már javában zajlik a fejlesztés”.

A Kojima Productions 2021-ben nyitott egy részleget filmek, tévéfilmek és zenék kiadására, és úgy tűnik, hogy a terv kezd formát ölteni. “Nem is lehetnék izgatottabb, hogy új partnerséget sikerült kialakítani a Hammerstone Studios-szal” – mondta Kojima. “Ez egy kulcsfontosságú pillanat a franchise számára, és már nagyon várom, hogy összedolgozva filmvászonra vigyük a DEATH STRANDING-ot.”

“Izgatottak és megtiszteltetés számunkra, hogy a zseniális és ikonikus Hideo Kojima partnerünk lehet első filmadaptációjában” – tette hozzá Lebovici. “A többi nagy költségvetésű videojáték-adaptációtól eltérően ez valami sokkal intimebb és földhözragadtabb lesz. Célunk, hogy újradefiniáljuk, milyen lehet egy videojáték-adaptáció, ha kreatív és művészi szabadságot kapunk. Ez a film egy autentikus “Hideo Kojima” produkció lesz.”

A filmet nem sokkal azután jelentették be, hogy a 2022-es The Game Awards-on bejelentették a 2019-es videojáték folytatását.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.