Főoldal Filmek A kiszivárgott játékidő alapján a Dűne – Második Rész lesz Denis Villeneuve rendező leghosszabb filmje
Filmek

A kiszivárgott játékidő alapján a Dűne – Második Rész lesz Denis Villeneuve rendező leghosszabb filmje

Kiszivároghatott, hogy milyen hosszú lesz a Dűne - Második Rész.

342
Dűne 2.
Forrás: Warner Bros.

Frank Herbert Dűne című regénye cselekmény szempontjából annyira terjedelmes, hogy amikor Denis Villeneuve hozzáfogott megfilmesíteni a klasszikus regényt, két részre osztotta az első kötet történetét. Egy új jelentésből kiderült, hogy a Dűne – Második Rész lesz Denis Villeneuve eddigi leghosszabb filmje.

A jelentés szerint a japán Film Classification and Rating Organization (Filmosztályozó és Értékelő Szervezet) közölte, hogy a film 166 perces lesz, ami 11 perccel hosszabb, mint az eredeti Dűne. Bár ez Villeneuve pályafutásának leghosszabb filmje, de annyira nem kiugró a különbség az első részhez képest, a mai trendet megfigyelve pedig majdnem rövidre vágták (az utóbbi időben több kasszasikert is bemutattak 3 órás játékidővel).

Eredetileg idén ősszel mutatták volna be a mozikban a folytatást, de több alkalommal is eltolták a premiert. A Warner Bros. 2023. november 17-ére datálta először a filmet, majd hét héttel előrehozta a premiert, a hollywoodi sztrájkok miatt pedig jobbnak látta a stúdió, ha 2024-re csúsztatják a nagy eseményt.

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiírtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Chanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

Dűne – Második Rész 2024. március 1-jén kerül a mozikba.

Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második rész
Filmek

A Max bejelentette, mikortól streamelhető a Dűne: Második rész

Napokon belül elérhető lesz a Dűne: Második rész streamingen.

Dűne: Második Rész
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne...