Naomie Harris

A Holdfény rendezője egy Moneypenny spin-off résszel bővítené a James Bond franchiset

James Bond titkárnője, Moneypenny saját önálló részt kaphat a Bond univerzumban.

James Bond titkárnője, Moneypenny saját önálló részt kaphat a Bond univerzumban.

AHoldfényt is jegyző Barry Jenkins egy Moneypenny spin-offot tervez a James Bond franchise részeként. Ezen karakter a 007 univerzum egyik állandó eleme, jelentősége pedig egyre nőtt a filmek során, M recepciósából az MI6 egyik fontos, és prominens tagja lett.

A 007 sorozat sosem volt rest megváltoztatni sem a stílusát, sem a tradicionális elemeit. Számtalan változás történt a filmek során, kezdve Bond ruházatától, egészen addig, hogy a főhős hogyan issza az emblematikus vodka martiniját. A franchise nagyon hosszú utat járt be azóta, hogy Sean Connery először megküzdött a megalomániás Dr. No-val. Nemrégiben azonban, mikor a közbeszédet Idris Elba lehetséges szerepátvétele uralta, úgy tűnt, hogy az ikonikus Bond történet ilyen radikális változása egyelőre nem fog tudni megvalósulni. Egy dolog azonban biztos, néhány keményvonalas Bond fan legalább annyira rigózusan ragaszkodik szeretett franchise-ának eredeti koncepciójához, mint a Star Wars, vagy éppen a Szellemirtók rajongók.

Ezen vaskalapos rajongók körében a Monneypenny spin-off ötlete valószínűleg ellenállásba ütközik, azonban nagyon úgy tűnik, hogy az Oscar-díjas Holdfény rendezője, Barry Jenkins igen komolyan gondolkodik abban, hogy a Bond-széria jelenlegi Moneypennyjének, Naomie Harrisnek készítsen egy saját filmet. A koncepció a Good Morning America című reggeli showban látott napvilágot, ahol Harris a legújabb filmjét, a Black and Blue-t reklámozta. A Bond-filmek producere, Barbara Broccoli nem igazán lelkesedett az ötletért, de ahogy a 43 éves színésznő fogalmaz, „legalább elindult egyfajta beszélgetés“.

Anélkül, hogy előzetesen szednénk le a keresztvizet az ötletről, két nagyon is releváns kérdés rögtön felvetődik a Monneypenny spin-offal kapcsolatban, mégpedig, hogy hogyan, és hová illeszthető be a Bond univerzumba. Kétség sem fér hozzá, hogy Naomie Harris karaktere több izgalmas akcióban vett már részt a legutóbbi 007-filmekben, sokkal többen, mint azt bárki is gondolta volna a karakterről, és ezek az akciók rengeteget tettek hozzá a filmek feszültségéhez. Ráadásként, több másik franchise, pl: a Star Wars, illetve a Bourne univerzum is rendelkezik saját spin-offokkal, a siker azonban nem mindig volt egyértelmű. Az ötletet emellett még inkább érdekessé teszi, hogy Jenkins egyértelműen érdekelt a projektben jó hosszú ideje. Ha a Holdfénnyel ismertté vált rendező valóban szeretné megrendezni a filmet, akkor akár valami különleges is születhet.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”date”]

A legnagyobb probléma azonban, hogy a franchise az évtizedek során túl nagyra nőtt ahhoz, hogy egy ilyen spin-off valóban szükséges legyen. Kézenfekvő lenne, ha a Monneypenny-filmben láthatnánk, ahogy a karakter a globális kémvilág különféle fokozatait járja be. A gond viszont az, hogy James Bond már többször csinált valami hasonlót, így legyen bár nő, vagy férfi a karakter, ez a történetszál nem biztos hogy elég alapot szolgáltat egy új film számára. A közelmúltban már volt szó egy női 007-es ügynökről is, és talán ez a koncepció is valósabbnak tűnik, mint a spin-off. Ahogy Harris fogalmazott, a beszélgetés elkezdődött. Azt egyelőre csak találgathatjuk, hogy mi lesz a következő lépés.

Naomie Harris

Total
11
Shares
Previous Article

Dictum Dapibus Nam Massa Veni Tempus

Next Article

Milyen lesz a 2020-as év a Ubisoft szempontjából?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!