Főoldal Filmek A hivatalos a Mátrix Feltámadások szinopszisából kiderült, a mátrix erősebb, biztonságosabb és veszélyesebb, mint valaha
Filmek

A hivatalos a Mátrix Feltámadások szinopszisából kiderült, a mátrix erősebb, biztonságosabb és veszélyesebb, mint valaha

Túl sok jóval nem kecsegtet ez a virtuális tér sem.

555
The Matrix Resurrections
Forrás: Warner Bros.

A Mátrix Feltámadások című filmhez szeptember elején kaptunk egy látványos előzetest, azonban magáról a sztoriról nem sokat beszéltek a készítők. Nagy rejtélyt okozott, hogy az előző rész végén hogyan maradhatott életben a főhős, mikor gyakorlatilag Keanu Reeves karaktere megsemmisült, azonban a napokban megjelent leírásból közelebb kerültünk a megfejtéshez.

A hivatalos szinopszisából nemcsak közelebb kerültünk egy kicsit magához a cselekmény megértéséhez, de a virtuális valóságról is kaptunk egy képet. A szinopszis szerint egy olyan mátrixot kapunk a folytatásban, amely “erősebb, biztonságosabb és veszélyesebb, mint valaha”. A filmhez mellékelt leírást a WB Awards oldalán osztották meg, ahol többek között a szereplőgárda és a stábtagok nevei is olvashatóak.

Egy két valóságból álló világban – a mindennapi életből és abból, ami mögötte van – Thomas Andersonnak ismét választania kell, hogy követi-e azt a bizonyos fehér nyulat. Bár egy illúzió, a választás lehetősége még mindig az egyetlen út a Mátrixba vagy a Mátrixból való ki- és bejutáshoz, amely erősebb, biztonságosabb és veszélyesebb, mint valaha.

Elolvasva a leírást és a Mátrix – Forradalmak befejező rész után már nem okoz különösebb meglepetést az új film sztorija, mert a trilógia után nyilvánvalóvá vált, hogy bár Neo teste nem megsemmisült, a főhős elméje valahogy túlélte a háborút a virtuális térben. És ugyan nem emlékszik az előzményekre, de a gépek újra rácsatlakoztatták Neót erre a virtuális valóságra.

Az első előzetesben azt láttuk, hogy Keanu Reeves karaktere, Neo – akit a legutóbbi rész óta már Thomasnak hívnak – találkozik a pszichiáterével (Neil Patrick Harris), hogy megbeszéljenek néhány életszerű álmot. Thomas nem emlékszik a Mátrixra vagy korábbi életére, és meg van győződve arról, hogy biztosan megőrült. Ezután találkozik Thomas a Carrie-Anne Moss által játszott Trinityval egy bárban, noha először nem ismerik fel egymást, még be is mutatkoznak egymásnak a kávézóban. Majd ezt követően a dolgok felgyorsulnak, kapunk néhány elbűvölő akciójelenetet, amiben főhőseink találkoznak Morpeus (Yahya Abdul-Mateen II) feltételezett fiatalabb másával, valamint egy titokzatos harcossal (Jessica Henwick), aki úgy tűnik, hogy pontosan tudja, ki is Neo valójában.

A Neo és Trinity (Carrie-Anne Moss) főszereplőkön kívül többen is visszatérnek az előző részekből, köztük például Jada Pinkett-Smith, Daniel Bernhardt és Lambert Wilson. Nagy meglepetésre Laurence Fishburne nem tér vissza Morpheus szerepében, inkább megfiatalították a karaktert, akit ezúttal Yahya Abdul-Mateen II kelt életre. Új belépők is akadnak bőven, Neil Patrick Harris mellett Christina Ricci, Jessica Henwick, Priyanka Chopra, valamint Jonathan Groff is bemutatkozik.

A várva várt folytatást Lana Wachowski rendezte, a forgatókönyvön pedig David Mitchell és Aleksander Hermon dolgozott. Emellett Grant Hill és James McTeigue mellett producerként vesz részt a projektben. A Mátrix franchise negyedik részét 2021. december 22-én fogják bemutatni egyszerre a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón.

The Matrix Resurrections
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Olimpia
Filmek

A legfontosabb tudnivalók az Eurosport és a Max közvetítéseiről

Az Eurosport élőben közvetíti a 2024. évi nyári olimpiai játékokat a Max...

Harry Potter
Sorozatok

Rendezőt és showrunnert kapott az HBO Harry Potter sorozata

A Harry Potter-könyveket ezúttal sorozat formájában dolgozzák fel.