Főoldal Játékok A héten tesztelhetjük az XDefiant szervereit, közel a megjelenés?
Játékok

A héten tesztelhetjük az XDefiant szervereit, közel a megjelenés?

Hamarosan új kihívót kaphat a Call of Duty?

426
XDefiant
Forrás: Ubisoft

Még 2021-ben leplezte le a Ubisoft, hogy XDefiant néven egy vadi új, ingyenes belső nézetes (FPS) kompetitív multiplayer aréna shootert készítenek. A játékban elsősorban a Tom Clancy’s széria (Splinter Cell, Ghost Recon, The Division), illetve a Far Cry és Watch Dogs karaktereivel és különböző frakcióval lövöldözhetünk majd egymásra. A játék azonban azóta sem készült el, folyamatosan tologatták a megjelenés dátumát és számos alfa vagy béta tesztet is tartottak. Ám a legújabb pletykák szerint úgy tűnik közel lehet a megjelenése.

Az Insider Gaming április 15-i értesülései szerint a Ubisoft ezen a héten, április 19-én új nyilvános szerver tesztet indíthat el a várva várt multiplayer játékhoz. Tom Henderson, a lap főszerkesztője már korábban is kiszivárogtatott belsős információkat a fejlesztő Ubisoft San Francisco csapatától, amely toxikus munkakörnyezetről és számos problémákról árulkodott, amely kihatott a fejlesztésre is.

A cikk szerint, ha a tesztelés jól halad és a csapat nem talál nagy hibákat, akkor a nyilvános tesztet akár meghosszabbíthatják vasárnapig is. A tesztről hivatalos bejelentés bármikor jöhet a Ubisoft közösségi médiás csatornáin. A sikeres szerverteszt után pedig, ha minden igaz végre hivatalos megjelenési dátumot is kaphat az XDefiant. Az Insider Gaming szerint nyári megjelenés reális, de minden bizonnyal többet is elárulnak majd a júniusi Ubisoft Forward show keretén belül.

Az XDefiant tesztelésére már korábban is lehetett regisztrálni a játék oldalán. A szoftver kizárólag PC-re és új generációs PS5 és Xbox Series X/S konzolokra érkezik. Korábban tervezték kiadni előző generációs PS4 és Xbox One konzolokra is, de ezt végül elvetették a fejlesztés során. Az XDefiant eddigi tesztjei során a játékosok felől pozitív visszajelzések érkeztek a játékról, többen úgy vélik, hogy a Ubisoft egy potenciális kihívót állíthat a piacon egyeduralkodó Call of Duty szériával szemben. Reméljük hamarosan hivatalos infókat is kapunk a játék állapotáról.

XDefiant
Forrás: Ubisoft
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

2 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Splinter Cell
Játékok

Mai közönség számára frissítik a Splinter Cell Remake történetét

A Ubisoft a mai kor igényei szerint mesélné el újra a klasszikus...

Stellar Blade
PlayStation

Várakozáson felül teljesített a Stellar Blade, tervben van a PC-s változat

A Shift Up új PS5 exkluzív játéka hangos siker lett, folytatások is...

XDefiant
Játékok

Már előtölthető az XDefiant és itt a hivatalos gépigény is

A Ubisoft új online aréna shootere pár napon belül érkezik.