Főoldal Filmek A Harry Potter és az elátkozott gyermek regényből is filmet készít a Warner Bros.?
Filmek

A Harry Potter és az elátkozott gyermek regényből is filmet készít a Warner Bros.?

Újabb regényt adaptálnak a filmvásznon.

504
Harry Potter

Elkerülhetetlennek tűnik, hogy a Warner Bros. újabb Harry Potter regényt dolgozzon fel a filmvásznon. Ha hihetünk a legújabb értesülésnek, akkor a stúdió a Harry Potter és az elátkozott gyermek című regényt fogja feldolgozni, és ezzel a Legendás állatok franchise mellett visszatér a fősodorhoz is.

A Harry Potter-filmsorozat a Halál ereklyéi című könyvvel zárult, amit a stúdió két részben mutatott be. Azóta már kaptunk két Legendás állatok-filmet is, bár a második rész rengeteg kritikát kapott, és ez a jegypénztáraknál tapasztalt bevételen is megmutatkozott, így érthető, hogy történtek után nagy nyomás nehezedik a készítők vállára. Ugyanakkor a WarnerMedia elnök-vezérigazgatója, Jason Kilar egészen érdekes utalást tett a Morgan Stanley Technology, Media & Telecommunications konferenciáján, amikor arról kezdett el beszélni, hogy merre tarthat a Varázslóvilág és a Legendás állatok után. Ezt a The Hollywood Reporter szúrta ki a beszélgetésben.

Van ez a kis dolog, amit Harry Potternek hívnak, ami az egyik legkedveltebb franchise. És hihetetlenül hálásak vagyunk azért, hogy partnerkapcsolatban állunk J.K. Rowling írónővel, és nem vitatom, hogy sok szórakozás és lehetőség rejlik ott.

Jason Kilar

Itt szögeznénk le, hogy ez akár utalás lehetett arra az HBO Max élőszereplős sorozatra is, amiről már többször is pletykáltak, de figyelembe véve egy másik tényt, miszerint a stúdió a mozifilmek piacán is új résszel szeretne előállni, nem zárhatjuk ki teljesen, hogy ezt a bizonyos regényt fogják hamarosan adaptálni. Nem először merül fel, hogy a Harry Potter és az elátkozott gyermek regényét feldolgozzák.

A cselekmény a Harry Potter és a Halál ereklyéi történései után 19 évvel játszódik, 2017-ben kezdődik, az események nagy része pedig 2020-ban történik. A regény 2016. július 31-én jelent meg angol nyelven, majd 2016 október 24-én Magyarországon. Főszereplői a már felnőtt Harry Potter valamint Albus Perselus Potter, Scorpius Malfoy. Itt újabb problémával találják szembe magukat, hiszen az eredeti szereplőgárda még nem elég idős a szerepre, és az egy másik kérdés, hogy a korábbi színészek közül ki mondana igent egy újabb részre. Daniel Radcliffe szerint kínos volt, ahogy a filmekben játszott. Emma Watson is felnőtt, befutott színésznő lett miután háta mögött tudja Hermione Granger szerepét. Ugyanakkor nem kapott meleg fogadtatást Az elátkozott gyerek a rajongóktól, ami megint csak érdekes lehet a stúdió szemszögéből, ha ezt szeretnék feldolgozni a jövőben.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események