x
Filmek

A harmadik Thor-filmből az is kiderül, hogy Valkűr legyőzte Hulkot

A Marvel Moziverzum harmadik Thor filmje finom utalásokat tesz arra vonatkozóan, hogy Valkűr erős-e annyira, hogy legyőzze Hulkot

A harmadik Thor-filmből az is kiderül, hogy Valkűr legyőzte Hulkot
  • Publishedoktóber 26, 2020

Ugyan Hulk a Marvel Moziverzum egyik legerősebb hőse, azonban a Thor: Ragnarökből az is kiderül, hogy a Tessa Thompson alakította Valkűr meg tudja verni Brucet. Mielőtt Hulk Sakaar bolygó bajnokaként debütált volna Taika Waititi Thor filmjében, csak annyi információnk volt róla, hogy a Bosszúállók: Ultron kora utolsó jeleneteiben a Quinjettel elrepül. Azzal már csak a harmadik Thor -filmben szembesülhet a közönség, hogy Banner a galaxis egy egészen másik végében landolt.

A Thor: Ragnarök a Marvel Moziverzumban eddig megismert Hulkhoz képest egy igen eltérő karaktert mutat be. Ahelyett hogy Hulk és Bruce Banner alakváltozásait láthatnánk, Hulk teljesen átvette az irányítást. Ennek az lett az eredménye, hogy a zöld szörnyeteg külsőből előtör némi intelligencia, mint például a beszéd, de megmarad a nyers és brutális ereje, ami mindig is félelmetes ellenséggé tette. Ezt bizonyítja, hogy a Nagymester (Jeff Goldblum) gladiátorjátékainak sakaari arénájában minden kihívóját legyőzte. Hulk ettől azért még nem verhetetlen, hisz Thor is megállította volna, Loki rémületére, csakhogy a Nagymester közbeavatkozott. A Ragnarökben azonban az is bizonyossá válik, hogy Valkűr is leverte már Hulkot.

Bármikor is csapódott be Hulk Quinjetje Sakaar bolygójába, zöld hősünk minden bizonnyal nem azonnal, és nem saját akaratából csatlakozott a Nagymester gladiátorjátékaihoz. A Nagymester megemlíti, hogy Valkűr az, aki elhozta neki Hulkot, ahogy Thort is sikerült ugyanebből a célból behálóznia. 142-esnek (így nevezi Valkűrt a Nagymester) igazi fegyverarzenál áll rendelkezésére, hajója tele van különbözőféle fegyverekkel, elektromos kütyükkel. A Nagymester megjegyzései is azt sugallják, hogy 142-es is képes volt legyőzni a zöld behemótot.

Az, hogy Valkűr elvitte Hulkot a Nagymesternek persze járhat némi előnnyel, de a Thor: Ragnarökben az is kiderül, hogy elég erős harcos ő ahhoz, hogy támogatás nélkül is helytálljon egy szemtől szembeni küzdelemben. A film egyik jelenetében Valkűr besétál Hulk szobájába és egymást szekálva, játszadozva bunyóznak. Valkűr gyors mozgása, és öklözése is egyféle célzás arra, hogy le tudná ütni Hulkot. Igaz, ezt a kis játékos harcot egyikük sem vette komolyan, mégis bepillantást enged abba, hogy Valkűr korábban miként igázhatta le Hulkot, ahogy akár most is újra legyőzhetné.

https://www.youtube.com/watch?v=8AL5FZar4ag

Nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy a jövőben, a Marvel Moziverzumban sor kerülne egy újabb Valkűr és Hulk harcra. A Bosszúállók: Végjáték után Valkűr Asgard vezetője, királynője lett, Thor pedig keresi majd királynőjét a Thor : Szerelem és Mennydörgésben, aminek forgatását jövőre kezdik el. A Végjáték után Hulk viszont sokkal gyengébb lett, ami miatt nem feltételezhető, hogy az elkövetkezendőkben bármilyen csatában harcolna. Valkűr további kalandjaiban bizonyára nem láthatunk vicces bunyókat Hulkkal, de az teljesen egyértelmű, hogy mennyire tehetséges harcos, és hogy legyőzte Hulkot, még a Thor: Ragnarök előtt.

Written By
Kiss Zita

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.