Főoldal Filmek A Hangya és a Darázs: Kvantumánia az MCU második olyan filmje, amely “romlott” státuszt kapott
Filmek

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia az MCU második olyan filmje, amely “romlott” státuszt kapott

A kritikákat gyűjtő Rotten Tomatoes oldalán megkapta a rohadt jelzőt a Marvel Studios új filmje.

452
A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Forrás: Marvel Studios

A Marvel Studios holnap mutatja be a legújabb filmjét, amiről tegnap este megjelentek az első kritikák, és úgy tűnik, hogy nem sikerült meggyőzni a kritikusokat. A Hangya és a Darázs: Kvantumánia vegyes véleményeket kapott, de inkább pozitívan vélekedtek a Marvel Moziverzum 5. fázisának első filmjéről, a második körre azonban romlott a helyzet, s az MCU második olyan filmje, ami “rohadt” jelzővel szerepel a kritikákat gyűjtő oldalon.

Valószínűleg nem ilyen kezdésről álmodtak, amikor úgy döntöttek, hogy Scott Lang vezeti fel a következő nagy fázist. A világpremier után megjelent rövid reakciókból már sejteni lehetett, hogy nincs minden rendben a film körül, tegnap pedig az embargó lejárata után beigazolódtak a félelmek: nem lett jó a franchise harmadik filmje. A vegyes, de inkább pozitív hangvételű kritikák gyorsan negatívba csaptak át, s ezzel lerontották a film értékelését is.

Peyton Reed sci-fi kalandja 121 kritika után jelenleg 54%-on áll a Rotten Tomatoes-on. Noha a pontszám valószínűleg ingadozni fog a következő napokban, jelen állás szerint ezzel a Marvel Moziverzum 5. fázis első filmje csak a 2021-es Örökkévalók című filmet előzi meg, ami 47%-kot kapott. Így a Hangya legújabb kalandja a második olyan film, ami a népszerű kritika-összesítő oldalon megkapta a “romlott” státuszt.

Csalódást keltő, de az MCU nagyrészt kritikabiztosnak bizonyult az elmúlt évtizedben, az elmúlt években pedig érezhetően rosszabb minőségű tartalommal jelentkeznek. Az MCU 4. fázisa sok kritikát kapott, éppen ezért mindenki nagyon várta a következő felvonást, de egy ilyen kezdés után nehéz megjósolni, mire számíthatunk a következő két évben. Bár nem kapott túl jó minősítést A Hangya és a Darász: Kvantumánia, az előrejelzések szerint akár 280M dollárt is elérhet a bevétel az első hétvégén.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.