Főoldal Filmek A Halálos iramban 10. költségvetése közelít a Bosszúállók: Végjátékéhoz
Filmek

A Halálos iramban 10. költségvetése közelít a Bosszúállók: Végjátékéhoz

Őrületesen drága lesz a Halálos iramban 10., de mi kerül annyiba?

442
Halálos iramban 10.
Forrás: Universal Pictures

A Halálos iramban 10. lehet minden idők egyik legdrágább filmje. Egy új jelentés szerint ez a szám nem sokkal marad el a Bosszúállók: Végjáték költségvetésétől. A Halálos iramban-filmsorozat a 2000-es évek elején kezdődött, és mára az egyik legnagyobb akciófilmes franchise lett. Bár a legutóbbi kilencedik részt többnyire rosszul fogadták a kritikusok és a rajongók is, a franchise jövő tavasszal visszatér a filmszínházakba a tizedik résszel.

A The Wrap jelentése szerint a Halálos iramban 10. költségvetése jelentősen megnőtt az előző részekhez képest, és mostanra már 340 millió dollár körül mozog. Ez nem csak a franchise történetében a legmagasabb, de megközelíti a Bosszúállók: Végjáték költségvetését is, ami a 356 millió dolláros költségvetést is elérte. A 340 millió dolláros büdzsével a Halálos iramban 10. minden idők egyik legdrágább filmje lehet, bár még mindig jócskán elmarad A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken méreg drága gyártásától, ami becslések szerint 400M dollárjába fájt a Disneynek.

A Halálos iramban 10. gigantikus költségvetésére magyarázat lehet a nagy sztárokat felvonultató szereplőgárda. Vin Diesel állítólag 20 millió dollárt kap a filmért, de mellette a franchise állandó szereplőinek fizetését is megemelték, például Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson és Ludacris is viszonylag nagy fizetést kaphat. A visszatérők mellett pedig sok új sztár kap szerepet, köztük Sung Kang, Brie Larson, Jason Momoa, John Cena, Charlize Theron, Alan Ritchson, Nathalie Emmanuel, Helen Mirren, Scott Eastwood, Michael Rooker, Rita Moreno és Daniela Melchior.

A film szereplőgárdáján kívül feltehetően a COVID-19 világjárvány és a globális infláció is felelős a megnövekedett gyártási költségért. Nem csak ez, de a franchise is egyre ambiciózusabbá vált az új részekkel, több valós helyszínen forgattak, több lett a digitális effektek száma és hajmeresztő mutatványokból sem volt hiány a legutóbbi részben. A 200 millió dolláros költségvetéssel büszkélkedő Halálos iramban 9. még az űrbe is kilőtt néhány szereplőt a film egyik legcudarabb jelenetében. A tétet emelni kell a következő részre, ezért a következőnek nagyobbnak, merészebbnek és extrémebbnek kell lenni, mint a kilencedik volt, s ez több pénzzel jár.

A produkció költségvetése megközelíti ezzel a Bosszúállók: Végjátékot, ezzel viszont nagyobb nyomás nehezedik a tizedik rész vállára, hogy jól teljesítsen a kasszáknál. Míg a Bosszúállók: Végjáték minden idők második legnagyobb bevételt hozó filmje lett, nagyon valószínűtlen, hogy a Halálos iramban 10. veszélyeztetné a Marvel Studios produkcióját, ennek ellenére semmiképp nem lesz bukta. A Halálos iramban 8. 1,239 milliárd dollárt hozott, a kilencedik rész pedig 726 millió dollárt, ami szép szám, mivel a pandémia kellős közepén mutatták be a mozikban.

Halálos iramban 9.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Halálos iramban 10.
Filmek

A Halálos iramban 10. rajongói teóriája szerint Letty és Cipher már nem emberek, hanem kiborgok

A Halálos iramban következő nagy húzása a szuperkatonák lesznek? Többen is robotok...

Pókember - A pókverzumon át
Filmek

Box Office: Miles Morales kalandja behálózta a világot, minden várakozást felülmúlt a Pókember: A pókverzumon át

Pókember kalandjaira minden formában vehető a világ, legyen szó élőszereplős vagy animációs...