Főoldal Filmek A Halálos iramban 10. rajongói teóriája szerint Letty és Cipher már nem emberek, hanem kiborgok
Filmek

A Halálos iramban 10. rajongói teóriája szerint Letty és Cipher már nem emberek, hanem kiborgok

A Halálos iramban következő nagy húzása a szuperkatonák lesznek? Többen is robotok lehetnek?

526
Halálos iramban 10.
Forrás: Universal Pictures

A Fast Saga legújabb filmje, és az egyik jelenet úgy tűnik, hitelt ad annak az egyébként vad ötletnek, hogy Letty Torretto és Cipher kiborgokká váltak. A franchise sosem riadt vissza az őrült ötletektől, hogy a legmagasabb oktánszámmal hajtsák az akciójeleneteket. Egy lehengerlő jelenetben Letty (Michelle Rodriguez) és Cipher (Charlize Theron) egy titokzatos fekete börtönben ébrednek, és ami ezután következik, az egy lebilincselő küzdelem kettőjük között. A határaikat feszegetik, és a rajongókban felmerült a kérdés, hogy ember még Letty és Cipher?

Letty és Cipher egy eldugott laboratóriumban ébrednek, majd egymás torkának rontanak, elmosva a határokat az emberi képességek és a technológiával felturbózott emberfeletti képességek között. Mialatt ezt a látványos akciójelenetet nézzük, sok néző azon tűnődött, hogy emberek még a szereplők vagy emberfeletti képességekkel ruházták fel őket? Az a páratlan nagy erő, ahogy dobálják egymást, a rugalmasság, és ez a páratlan erőfitogtatás nem lehet emberi tulajdonság, mert ezekre csak robotikai fejlesztések útján tehetünk szert.

Miután Miss Senki leszúrta Letty-t, a lány legnagyobb bánatára ugyanabban a szobában ébredt fel, mint az ellensége, Cipher. Mindkettőjüket a műtőasztalhoz láncolták, ám Cipher könnyedén összetörte a bilincseit, majd Lettyt is kiszabadítja, ezután pedig extravagáns verekedés alakul ki, ahogy az a Halálos iramban világában elvárható. Letty-t nemrég leszúrták, Cipher pedig a halálán volt miután Dante brutálisan megverette. Törnek-zúznak az orvosi szobában, és bármennyire meglepő, a heves összecsapásuk ellenére karcolás nélkül állnak fel, ami erősíti azt a rajongói teóriát, hogy valójában már nem is emberek, hanem kiborgok.

A küzdelem során átlökték egymást egy üvegfalon, majd közel 2 méteres magasságból a földre zuhantak, és úgy keltek fel, mintha mi sem történt volna. Bár Cipher rövid időre harcképtelenné vált, és ekkor Letty megragadta az alkalmat, hogy megpróbáljon elmenekülni. Letty, akit nem tántorítottak el a veszélyes körülmények, most egy olyan környezetben találja magát, ahol a fagyhalál közvetlen veszélyt jelentett. Figyelemre méltó, hogy sértetlen maradt, nem érzett mást, mint zsibbasztó hideget, és mindezt úgy, hogy csak egy pólóban volt. Miközben Letty visszamászik a bunkerbe, Cipher teljesen felépült, aki néhány perccel korábban még mozgásképtelen volt.

A 2019-es spinoffban már láttunk hasonló dolgot, amiben Idris Elba képességeit erősítette fel az Eteon biotechnológiai cég. Bár a cégről azóta nem hallottunk azóta, de ez nem jelenti azt, hogy a készítők megfeledkeztek róla. A Halálos iramban 10.-ben látott akciójelenet, és maga a tény, hogy a franchise szereplői rendszerint visszatérnek a halálból, arra enged következtetni, hogy esetleg más szereplők is részesülhettek szuperképességekből; Gisele például végzetes magasságból zuhant ki egy repülőgépből, és életben van, ahogy láttuk a film végén.

Ezekre a kérdésekre két év múlva kapunk választ, akkor mutatják be a finálé második részét.

Halálos iramban: Hobbs és Shaw
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Pókember - A pókverzumon át
Filmek

Box Office: Miles Morales kalandja behálózta a világot, minden várakozást felülmúlt a Pókember: A pókverzumon át

Pókember kalandjaira minden formában vehető a világ, legyen szó élőszereplős vagy animációs...