Főoldal Játékok A Google Stadia gyorsabb lehet az összes többi platformnál
Játékok

A Google Stadia gyorsabb lehet az összes többi platformnál

Nagyon grandiózus terveket vázolt fel az egyik vezető fejlesztő az elkövetkező évekre a platformról.

543

Nagyon grandiózus terveket vázolt fel az egyik vezető fejlesztő az elkövetkező évekre a platformról.

Egyelőre rengeteg kérdőjel övezi a Google Stadiát több szempontból is. Ilyen technológia létezik már egy ideje, azonban egyik sem volt igazán sikeres és ilyen ambiciózus vállalkozásnak sem igazán nevezhetőek. A legnagyobb probléma az egésszel az internetes kapcsolat miatt van, hiszen mivel egy szerverről van az egész streamelve és oda is kell menni a nálunk kiadott parancsnak, ezért egészen nagy latency figyelhető meg a jelenlegi rendszereknél. Miben lesz más a Stadia?

A Stadia egyik fő fejlesztője Madj Bakar szerint egy-két év múlva gyorsabb lehet mint a jelenleg használt helyi eszközök. Pár trükköt használva sebességben megverheti a vele azonos generációjú társait, mindegy azok milyen erősek is. Ennél grandiózusabb a próbálkozás alig ha lehet, ugyanis arra törekszenek, hogy a legfőbb játék platformot sikerüljön elkészíteniük. Az egész az amerikai óriás által fejlesztett “negative latency” technológiának köszönhető, amely bufferel és megpróbálja előre eltalálni, hogy mi is lesz a következő mozzanatunk. Ez természetesen nem egy hókusz-pókusz, hanem egy nagyon komoly algoritmuson alapul.

Igen, jól hallottátok a Google már ott jár, hogy a rendszer megpróbálja előre jelezni a játékbeli tevékenységünket. Nagyon várjuk már, hogy megjelenjen Magyarországon is a Stadia és végre normális körülmények között ki lehessen próbálni a “csodaplatform”-ot. Ti mit gondoltok a Google próbálkozásáról?

Szerző

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Játékok

Stúdióbezárások kezdődtek a Google Stadia háza táján

Két saját tartalomgyártó fejlesztőbrigád is lapátra került a bezárások után.

Játékok

TESZT: Cyberpunk 2077

Kegyetlen kiberváros.

Játékok

Utolsó epizódjával jelentkezett a Cyberpunk 2077 videósorozata

Night City elköszön, de csak pár hétre.