Főoldal Filmek A Godzilla x Kong: The New Empire előzetesében miért pink Godzilla?
Filmek

A Godzilla x Kong: The New Empire előzetesében miért pink Godzilla?

A Barbie-láz hatására Godzilla is rózsaszínű lett, vagy miért váltott színt a Titán?

316
Godzilla x Kong: The New Empire
Forrás: Warner Bros.

A Godzilla x Kong: The New Empire teaser előzetesében először láthattuk rózsaszínben Godzillát. Az előzetes sok rajongót felcsigázott, a szörnyek királya miként tett szert erre az új színre, hiszen a korábbi részekben többnyire kék színt vette fel a villanófényes támadásnál, de arra is láttunk már példát, hogy narancssárga volt.

Miért rózsaszín Godzilla?

Hivatalos magyarázatot nem kaptunk a jelenségre, de Gojira több okból is rózsaszín lehet, többek között a múltra való utalások, marketing és merchandising szempontok, de az is szerepet játszhat benne, hogy a Titán új képességekre tett szert a legutóbbi rész óta.

A Godzilla x Kong: The New Empire előzetesében Godzilla valamiféle hibernációs rejtekhelyen húzta meg magát, majd aztán amint az Alfa Kaiju felébredt, a szokásos kék szín helyett rózsaszín aurával ragyogott. Hasonlóan ahhoz, ahogy Godzilla a Godzilla II – A szörnyek királya című filmben narancsvörös átalakulást kapott, a következő evolúciós lépésként rózsaszínben láthatjuk.

Godzilla x Kong: The New Empire
Forrás: Warner Bros.

Sokan próbálják elhitetni a közösségi médiában, hogy a Barbie sikerére Godzilla is felült, és most még a Szörnyuniverzum leghatalmasabb fenevadját is rózsaszínre változtatták, de a kettőnek semmi köze egymáshoz. Több más okból is megváltozhatott Godzilla színe, és ezekből próbálunk válogatni most.

Az első ok az, hogy ezzel tiszteleg a Toho 2000-es Godzilla előtt. Másodszor, egy új színű Godzilla több árucikket és akciófigurát fog eredményezni, ergo több bevételre tehet szert így a film forgalmazója. Harmadszor, ez Godzilla fejlődését és a Szörnyuniverzum történetének ívét mutatja be, jelezve az erejének növekedését. A negyedik ok az, hogy a Warner Bros. szeretné megkülönböztetni Godzillát más univerzumoktól, mint a nemrég bemutatott Godzilla Minus One antagonistájától.

Ez az új, rózsaszín Godzilla semmiben nem tér el a korábbi változatoktól, csak erősebb. Ez a forma a karakter eddigi legfejlettebb és legerősebb változata. Eddig Godzilla olyan képességekkel rendelkezik, mint a regeneráció, erő és a nukleáris impulzus vagy ha jobban tetszik, akkor a villanófényes támadás. Arra lehet számítani, hogy ezek a képességek felerősödnek a filmben, még erősebb lett a szörnyek királya.

Godzilla x Kong: The New Empire 2024. április 12-én kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...