Főoldal Filmek A forgatás első napján megosztott egy képet Superman jelmezéről James Gunn
Filmek

A forgatás első napján megosztott egy képet Superman jelmezéről James Gunn

Az első kép Superman új jelmezéről, és a film címe is változott.

282
Superman: Legacy

Csütörtökön hivatalosan is elkezdődött James Gunn és a DC Studios új Superman-filmjének forgatása, ami azért is találó, mert csütörtökön van Superman születésnapja. A produkció bemutatta Superman új logóját is, amelyet Alex Ross Kingdom Come című filmje ihletett, míg Gunn elmondta, hogy a Superman: Legacy cím helyett egyszerűen csak Superman lesz a produkció.

Mikor két évvel ezelőtt ismertették a DC Univerzum első projektjeit, mindenki Superman: Legacy címmel hivatkozott az új Superman-filmre. Egészen eddig, ugyanis James Gunn író-rendező tegnap közösségi oldalán a fénykép mellett azt is bejelentette, hogy megváltozott a cím.

“Amikor befejeztem a forgatókönyv első vázlatát, a filmet Superman: Legacynek neveztem el” – írta a rendező az Instagramon. “Mire befejeztem a végső vázlatot, már egyértelmű volt, hogy a cím SUPERMAN lesz. 2025 júliusában mutatjuk be nektek”.

A DC “Szupernaptárának” 1976-os kiadásában Kal-el, azaz Clark Kent (hősnevén Superman) születésnapja hivatalosan február 29-én szerepel. A rajongói oldal, a Daily Planet DC szerint azért erre a napra esett a választás, “hogy ez a dátum legyen Superman születésnapja, mert ez a dátum csak majdnem minden negyedik évben jelenik meg. Más szóval, ez egy módja volt annak, hogy megmagyarázzák, miért “fiatal” még mindig Superman, miután generációk óta jelen van a képregényekben”.

Gunn egy rajongónak adott válaszában elismerte, hogy a Superman születésnapjára eső forgatási időpont véletlen egybeesés volt.

Post by @jamesgunn
View on Threads

Ugyan már! Hónapok óta terveztem, hogy ma kezdem el a forgatást. Nem tudtam, hogy Superman születésnapjára esik, egészen a hétvégéig, amikor az emberek arról kezdtek itt posztolni, hogy ‘Superman születésnapjára fogsz valamit posztolni?!’. Vad volt.

James Gunn

Gunn Superman című filmjében Superman történetét meséli el, amint a kansasi Smallville-ben élő Clark Kent kryptoni örökségét és emberi neveltetését igyekszik összeegyeztetni. Ő az igazság, az igazságosság és az amerikai út megtestesítője, akit az emberi jóság vezérel egy olyan világban, amely a jóságot régimódinak tartja.

A Superman 2025. július 11-én jön ki a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...