x
Close


Közelgő események

Filmek

A Fekete Özvegy végre pontot tett egy égető kérdésre: ki bújik meg Kiképző maszkja alatt?

Az utolsó felvonásig húzták, hogy ki Kiképző a filmben.

A Fekete Özvegy végre pontot tett egy égető kérdésre: ki bújik meg Kiképző maszkja alatt?
  • PublishedJuly 10, 2021

Még 2019 nyarán jelentették be hivatalosan, hogy Scarlett Johansson nevével készül az önálló film, s gyakorlatilag több éven keresztül ment arról találgatás, hogy ki lehet Kiképző. Több képet is láttunk a főgonoszról, köztük Budapest utcáin készült forgatási képek és videók is feltűntek a világhálón, ám a film bemutatójáig titokban tartották Kiképző kilétét. A héten azonban megérkezett a film a mozikba és a Disney+ felületére, így ideje pontot tenni erre a kérdésre: ki valójában Kiképző?

Figyelem! A cikk hátralévő részében spoiler olvasható.

Rengeteg pletykát és találgatást olvashattunk a karakterről a bejelentéstől számítva. A képregényekben inkább Tony Masters néven vált ismertté, de köztudott, hogy a Marvel Studios erőszeretettel tér el a Marvel nyomtatott lapjaitól.

Kiképző csak a film legvégén veszi le maszkját, amikor Dreykov leleplezi a legfélelmetesebb fegyverét, aki valójában saját lánya, Antonia (Olga Kurylenko). A film korábbi részében megtudjuk, hogy mielőtt Natasha Romanoff csatlakozott volna a S.H.I.E.L.D. kötelékéhez, az Özvegy utolsó küldetése az volt (Budapesten Sólyomszemmel), hogy felrobbantsa Dreykovot. Sajnos csak úgy tudott megbizonyosodni, hogy a Vörös Szoba vezetője ott van az épületben, hogy megvárta, amíg a fiatal lány megérkezik, és akkor robbant.

Fekete Özvegy
Fekete Özvegy

A merénylet után a Fekete Özvegy nem tudta, hogy mindketten túlélték a robbantást. 2012-ben a Bosszúállók első filmjében Loki Dreykov lányaként gúnyolta Natashát. Az önálló film szó szerint visszatér a karakter múltja, hogy kísértse Natashát. A Melina technológiájával szerelték fel Kiképzőt, aki így képes volt bárkit leutánozni, akit csak látott. Egy szuperfegyvert csináltak belőle, bár végig apja irányítása alatt állt Kiképző. A film végén azonban Natasha és Yelena felszabadítják a Vörös Szoba kémjeit, köztük Kiképzőt is megmentik a Vörös Szoba karmaitól.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.