Főoldal Filmek A Dűne: Második rész rendezőjétől megkérdeztél: a Fremenek hogyan szállnak le a homokférgekről, és ez miért maradt ki a filmből?
Filmek

A Dűne: Második rész rendezőjétől megkérdeztél: a Fremenek hogyan szállnak le a homokférgekről, és ez miért maradt ki a filmből?

A Dűne: Második részben láttuk, ahogy a Fremenek meglovagolják a homokférgeket.

426
Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.

A Dűne: Második rész filmrendezőjét arról kérdezték a premier után, hogy a folytatásból miért maradt ki az a jelenet, amikor a Fremenek leszállnak a homokférgekről? A filmben láttuk, hogyan “lovagolják” meg ezeket a férgeket, de sok nézőben felmerült a kérdés, hogyan szállnak le róluk. Bár a filmben ezt nem láttuk, de Denis Villeneuve tudja a választ, csak nem mutatta meg.

Hosszú várakozás után végre bemutatták a 2021-es Dűne második részét. A folytatás remek kritikákat kapott, és ez a bevételekben is megmutatkozott. A box office hétvégi jelentése szerint megduplázta az eredeti film bevételét, és a 2024-es év egyik legnagyobb kasszasikerének néz ki.

Az IndieWire-rel beszélgetve Villeneuve elárulta, hogy tisztában van a Fremenek titkával, hogy hogyan kell leszállni ezekről a hatalmas homokférgekről. Az interjúban a filmes elárulta, hogy folyamatosan megkapja ezt a kérdés, és véleménye szerint a megoldást megtalálta erre, azonban rájött, hogy “dramaturgiailag erre nincs szükség”. Ezzel lehet magyarázni azt, amiért a filmből kifelejtették ezt rajongók által fontosnak vélt pillanatot. Ám hozzátette, hogy bízik benne, hogy a harmadik részben bemutathatja ezt.

Tudtam, hogyan [csinálják]. Megtaláltam a módját. A Dűne: Második részben dramaturgiailag nem volt rá szükség, hogy valaki leszálljon a féregből, de én tudom, hogyan kell csinálni. És alig várom, hogy ezt a vászonra vigyem.

Denis Villeneuve

Villeneuve szeret játszadozni a rajongókkal, hiszen már az első rész végén kaptak utalást arra, ahogy a homokférgek hátán utaznak a Fremenek, de közelről csak a második részben láthattuk. Most is valami hasonlóról beszélt, amire várni kell még, de valószínűleg látni fogjuk, hiszen a Warner Bros. nagyon szeretné filmre vinni A Dűne messiása történetét, akárcsak a rendező.

Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második rész
Filmek

A Max bejelentette, mikortól streamelhető a Dűne: Második rész

Napokon belül elérhető lesz a Dűne: Második rész streamingen.

Dűne: Második Rész
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne...