Főoldal Előzetesek A Dűne – Második rész előzetese már magyar szinkronnal is elérhető
Előzetesek

A Dűne – Második rész előzetese már magyar szinkronnal is elérhető

A Dűne 2. első nagy előzetese már magyarul is elérhető.

352

A Warner Bros. még május elején repített vissza minket Arrakis dűnéi közzé, amihez most befutott a magyar nyelvű változat is. Az epikus teaserben először vethetünk pillantást Florence Pugh Irulan hercegnőjére és Austin Butler félelmetes Feyd-Reutha Harkonnenjére, valamint betekintést engedett a film kulcsfontosságú pillanatába – Timothée Chalamet egy óriási homokféregen lovagol.

Chalamet újra Paul Atreides szerepében látható, míg Rebecca Ferguson visszatér édesanyja, Jessica Atreides szerepében, akik az Atreides pátriárka, Leto Atreides herceg (Oscar Isaac) halála után menekülnek. Josh Brolin Gurney Halleckként csatlakozik hozzájuk, aki Paul tanára és testőre volt gyerekkorában, és aki az Atreides-ház védelmére esküdött fel, míg Zendaya a Fremen törzs tagjaként, Chaniként jelentősen felerősödik, miután az előző filmben csak egy cameo szerepben tűnt fel.

Szintén visszatér Stellan Skarsgård, mint a lepusztult és gonosz Harkonnen báró, valamint Dave Bautista, mint Glossu Rabban, a Harkonnen-ház egyik katonai vezetője. A további szereplők között megtalálható még Javier Bardem mint Stilgar, a Fremenek vezetője, Charlotte Rampling mint Mohiam Bene Gesserit tisztelendő anya, Léa Seydoux mint Lady Margot és Stephen McKinley Henderson mint Thufir Hawat.

A korábban közzétett sneak peekben a közönség betekintést nyerhet a Villeneuve által rendezett 2021-es sci-fi eposz várva várt folytatásába. Az előzetesben először láthatjuk teljes valójában Austin Butlert, mint Feyd-Rautha, aki Paul riválisaként fog szerepelni a filmben.

Dűne első és második része Frank Herbert sci-fi regénye alapján készül. Az első film azzal ér véget, hogy Paul Atreides és Jessica végre egyesült a Fremenek családjával. A folytatásban visszatérnek az első rész sztárjai, köztük például Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin és még sokan mások.

A franchise legújabb részének megjelenésével párhuzamosan a Dűne-univerzum a televízió területén is terjeszkedni fog: érkezik ugyanis a The Sisterhood című tévésorozat, amely a Bene Gesserit-rend eredetére fog összpontosítani, és 10 000 évvel az első film eseményei előtt játszódik. Hogy a sorozat mikor kerül a kis képernyőre, még nem tudni, különösen, hogy a forgatás jelenleg szünetel Johan Renck rendező és Shirley Henderson távozása miatt. Az idén megjelenő új filmmel azonban a rajongóknak még sok várakozásra van okuk, hiszen a klasszikus sci-fi remekmű megelevenedik.

Dűne 2. rész november 3-án kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...

Dűne: Második Rész
Filmek

A legnagyobb eltérés a Dűne: Második rész és a regény között

A Dűne: Második rész hű maradt Frank Herbert regényéhez, de egy ponton...

Dűne: Második rész
BREAKINGFilmkritikák

Dűne: Második rész kritika

Mint a Messiást, úgy vártuk a Dűne: Második részt, de megérte!