Főoldal Filmek A Dűne: Második rész egyik sztárjának megszakadt a szíve, amiért kivágták a folytatásból
Filmek

A Dűne: Második rész egyik sztárjának megszakadt a szíve, amiért kivágták a folytatásból

Denis Villeneuve nem szereti a bővített változatokat, ezért nem valószínű, hogy látjuk a Dűne: Második rész törölt jeleneteit.

377
Dűne: Második rész
Forrás: Warner Bros.

A Dűne: Második rész vitathatatlanul egyik legnagyobb erőssége, hogy lenyűgöző szereposztással sikerült összehozni Frank Herbert ikonikus regényének filmes feldolgozását. Denis Villeneuve elnyújtotta a játékidőt, a második rész majdnem 3 órás lett, de ennek ellenére sok jelenetet ki kellett vágni, és köztük az egyik sztár teljes szerepét is.

A direktor végül úgy döntött, hogy Tim Blake Nelson jelenetét kivágja. A MovieWeb internetes portálnak adott interjújában a színész arról elmélkedett, hogy “megszakadt a szíve”, amiért kivágták a filmből, ugyanakkor leszögezte, hogy a döntés miatt “nincs harag”, és reméli, hogy egy későbbi projektben újra együtt dolgozhat Villeneuve-vel.

Úgy gondolom, nem áll módomban megmondani, hogy mi volt az a jelenet. Ezt Denisre bíznám, ha beszélni akar róla. Nagyon jól éreztem magam ott a forgatáson. Aztán meg kellett vágnia, mert szerinte túl hosszú lett a film. És emiatt megszakadt a szívem, de nincs harag. Imádtam, és alig várom, hogy valami mást is csinálhassak vele, és biztos vagyok benne, hogy így lesz.

Tim Blake Nelson

A film bemutatójáig még azt sem tudtuk, hogy egyáltalán Nelson szerepel a folytatásban, de néhány elmélet szerint Fenring grófot, Christopher Walken Shaddam császár közeli tanácsadóját játszotta volna. Tovább erősíti ezt az elméletet az, hogy a mozikban bemutatott változatból ezt a karaktert teljesen kivágták, ami azt erősíti, hogy Nelson a császár tanácsadóját játszhatta. A császár bizalmasainak szerepét Florence Pugh által alakított Irulan hercegnő és Léa Seydoux Lady Margot-ja töltötte be.

Bármilyen szerepet is kapott volna Nelson, valószínűleg soha nem fogjuk látni, mivel a rendező korábban megerősítette, ha egyszer kivág egy jelenetet egy filmből, akkor később nem szeretné bővített, extra tartalomként kiadni.

tim blake nelson the leader incredible hulk
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második rész
Filmek

A Max bejelentette, mikortól streamelhető a Dűne: Második rész

Napokon belül elérhető lesz a Dűne: Második rész streamingen.

Dűne: Második Rész
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne...