Főoldal Filmek A Dűne: A messiás adaptálása után leáll Denis Villeneuve
Filmek

A Dűne: A messiás adaptálása után leáll Denis Villeneuve

Csalódást okoz majd a rajongóknak Denis Villeneuve, ugyanis a Dűne: A messiás lesz az utolsó feldolgozása a regényekből.

373
Dűne: Második rész
Forrás: Warner Bros.

Denis Villeneuve egyértelművé tette, hogy elképzelése szerint Frank Herbert Dűne-sorozatának három kötetét fogja feldolgozni a filmvásznon; ez a Dűne, a hamarosan érkező Dűne: Második rész és a Dűne: A messiás, amit hivatalosan még nem jelentett be a Warner Bros.

Az eddig feldolgozott kér film Herbert eredeti klasszikus regénye alapján készült, a harmadik rész pedig az 1969-es regényfolytatást dolgozza fel, amely egyben Paul Atreides történetének lezárása, így logikus és érthető, hogy miért ezeket a regényeket szeretné filmvászonra vinni a neves filmrendező. Bár Herbert még négy Dűne-regényt írt élete során, de Villeneuve a héten a Time magazinnak adott interjújában világossá tette, hogy “a Dűne: A messiás lesz számomra az utolsó Dűne-film”.

A második rész forgatása utána tavaly az Empire lapnak Villeneuve azt mondta: “Ha sikerülne trilógiát csinálnom, az lenne az álom”. Úgy tűnik, állja a szavát a rendező, és bár még nem jelentettek be semmit, de a háttérben már majdnem teljesen elkészültek a Dűne: A messiás forgatókönyvével. A direktor arra is tett utalást, hogy a második és harmadik rész között szeretne egy kis szabadságot kivenni, ennek értelmében még éveket kell várnunk a következő filmre.

Zendayát, aki Chani szerepét alakítja Villeneuve filmjeiben, nemrég a Fandango kérdezte arról, hogy szeretne-e visszatérni egy harmadik filmhez.

Benne lennénk? Mi az hogy, természetesen igen! Bármikor, amikor Denis hív, én igent mondok. Izgatottan várom, hogy mi történik. Belekezdtem [olvasni] a A messiásba, és arra gondoltam, hogy ‘Hú, még csak az első filmet forgatom, és hadd foglalkozzak csak azzal.’ Sok minden történik a filmben, és nem is lehetne jobb kezekben, mint Denis-é, aki nagy rajongója ennek a világnak.

Zendaya

“Az ötlet nagyon izgat” – mondta később a Total Film magazinnak a franchise főszereplője, Timothée Chalamet. “Ha eljön az idő és a lehetőség, hogy befejezzük a történetet A messiással, azt hiszem, mindannyian odáig leszünk érte”.

Amennyiben Villeneuve lehetőséget kap a harmadik rész rendezésére, arra még jó sok évet kell várnunk. Az elmúlt hat évet az első két filmre szentelte, és benne van, hogy szünetet szeretne tartani a harmadik előtt. Egy tavalyi dél-koreai sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az első két film között “nem volt szünet”, és A messiás előtt szeretne egy kis szünetet tartani.

“Nem tudom pontosan, mikor térek vissza Arrakisra” – mondta Villeneuve. “Lehet, hogy előtte teszek egy kitérőt, csak hogy eltávolodjak a naptól. A mentális egészségem érdekében lehet, hogy a kettő között csinálok valamit.”

A Dűne: Második rész magyarországi bemutatója február 29-én lesz kizárólag a mozikban.

Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne...