Főoldal Filmek A Doctor Strange az őrület multiverzumában tervei alapján egészen más lett volna a főgonosz
Filmek

A Doctor Strange az őrület multiverzumában tervei alapján egészen más lett volna a főgonosz

A tervek alapján nem Skarlát Boszorkány lett volna a film főgonosza.

151
Doctor Strange az őrület multiverzumában

Az eredeti tervek szerint Scott Derrickson irányítása alatt készült volna a Doctor Strange folytatása, azonban a Marvel Studios és a rendező között kreatív nézeteltérés alakult ki, ezért Derrickson távozott a projekt éléről. A pontos okát nem tudjuk, mi állhatott a távozás hátterében, de feltételezések szerint a Marvel Studios iránymutatása nem egyezett a rendezőjével, a stúdió nagyobb hangsúlyt szeretett volna szentelni a Multiverzum – ami érthető, hiszen a Marvel Moziverzum 4-6. fázisának a The Multiverse Saga címet adta.

A korábbi beszámolók alapján azonban Derrickson a Rémálomra akart koncentrálni a folytatásban. Ezt erősítik meg a most bemutatott korai koncepciós rajzok is, amelyeken a Titkos tanok mestere szembeszáll Rémálommal a film egyik kulcsfontosságú helyszínén. A 2016-os film eredetileg egy flashback szekvenciát tartalmazott arról az éjszakáról, amikor Stephen Strange nővére belefulladt egy jeges tóba, erre az eseményre a Doctor Strange az őrület multiverzumában is utalt.

Az Oliver Carroll által megosztott koncepciórajzok alapján ezt az ötletet azonban elvetették. Nem tudtuk meg a bejegyzésből, hogy a terveken még Derrickson dolgozott, vagy egy korai ötlet abból az időből, amikor Sam Raimi csatlakozott a projekthez. Fogalmunk sincs, hogy kik azok a lények, akik a parton figyelnek, mindössze abban lehetünk biztosak, hogy Rémálom a főellenség, mivel a démoni gonosztevő egy lóháton ül.

A tervek alapján Strange álma fontos szerepet játszott volna a filmben, és Rémálom lett volna a főgonosz Skarlát Boszorkány helyett, de a Marvel Studiosnak más tervei voltak a gonosztevővel. A Doctor Strange az őrület multiverzumában egy egyedülálló blockbuster-élmény, miközben egy hamisítatlan Sam Raimi-film, noha nem egészen olyan őrült utazás a Multiverzumban, mint amire számítottunk.

Doctor Strange az őrület multiverzumában
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.

Pókember: Idegenben
Filmek

Tom Holland csak akkor fog újra Pókembert játszani, ha megéri visszatérni

Nyomós ok kell azért, hogy elkészüljön a Pókember 4.

Michael Waldron
BREAKINGFilmek

A Loki alkotója dolgozik a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvén

A Multiverzum fő írója dolgozik a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvén.