Doctor Strange

A Doctor Strange az őrület multiverzumában egyik merchandise doboza megerősíthette az egyik főgonoszt

Ő lenne az egyik gonosztevő?

Még tavasszal befejeződött a várva várt film forgatása, legutóbb pedig arról kaptunk hírt, a pótforgatásra kerül sor ősszel. Most pedig a Doctor Strange az őrület multiverzumában című film új merchjének dobozképe szivárgott ki, amely egy olyan főgonoszt igazol, akit eddig még nem láthattunk a Marvel Moziverzumban. A kép szerint Strange egyik régi nemezisét látjuk a második részben, a Nagy Öregek egyikét.

A Reseterán kiszivárgott képen Doctor Strange egy óriási, tintahalszerű lénnyel harcol, aminek egy hatalmas szemgolyója van. Bár a korábbi jelentések szerint Strange a Gargantos nevű tengeri szörnyeteggel szállhat szembe a folytatásban, az 1000 darabos puzzledobozán látható lény inkább Shuma-Gorath-ra hasonlít, egy Cthulhu szörnyre hasonlító Nagy Öregre, akit eredetileg Robert Howard író alkotott meg az 1920-as években a kibővített Lovecraft-mítosz részeként.

Shuma-Gorath később a Marvel képregénymítoszába is bekerült, mint Doctor Strange egyik antagonistája 1972-ben. Shuma-Gorath az elmúlt évtizedekben megküzdött a Bosszúállókkal, a Fantasztikus Négyekkel, a Betolakodókkal, sőt a Galaxis Őrzői csapatából még Groottal. A videojáték-rajongók pedig Shuma-Gorath-ot a Marvel vs. Capcom című sorozatból ismerhetik, mint az egyik játszható karaktert.

Shuma-Gorath-ot nemrég láthattuk rövid ideig a Disney+ What…If? animációs sorozata egyik epizódjában, amikor egy alternatív Doctor Strange megidézi a Nagy Öreget, hogy megpróbálja hasznosítani Shuma-Gorath erejét. Shuma-Gorath egy ősi démon, és képességei közé tartozik, hogy dimenziókon keresztül képes kommunikálni és irányítani más életformákat, emellett a szeméből és csápjaiból energiaplazmákat lő ki, és mérete és ereje dimenziótól függően változhat. A Földön jellemzően humanoid méretű, de a saját dimenziójában a legnagyobb és szinte legyőzhetetlen, magyarul halhatatlan gonosztevő.

Kezeljük fenntartásokkal a pletykákat és híreket. Érthető okok miatt a Marvel egyelőre nem erősített meg semmilyen kiszivárgást. Nyáron egy másik gonosztevőről is szivárogtattak, akkor Gargantos neve merült fel, de még abban sem vagyunk biztosak, hogy csak összekeverték a két karaktert, mivel mindkettő egy tengeri szörnyre hasonlít.

A dobozon Strange oldalán olyan karakterek harcolnak, mint a varázslótárs Wong (Benedict Wong), az interdimenzionális tinédzser America Chavez (Xochitl Gomez) és Wanda Maximoff aka Skarlát Boszorkány. Wandát legutóbb a WandaVision című sorozatban láttuk, és tetteinek komoly következményei lesznek a Doctor Strange 2. részében. Egy teória szerint Doctor Strange tanítványa lesz, de még azt sem zárhatjuk ki, hogy a végső ellenfele, vagy mindkettő.

A folytatást 2022 márciusában szerették volna bemutatni, de néhány héttel ezelőtt a Marvel Studios a teljes 4. fázist eltolta néhány hónappal, így a Doctor Strange az őrület multiverzumában csak 2022. május 6-án jön ki.

Total
0
Shares
Previous Article
Morbius

A Morbius új előzetese beindítja a Sony Pictures saját Pókember-univerzumát

Next Article
Thor: Sötét világ

A Thor: Szerelem és mennydörgés forgatási fotóján Jane Foster és Thor randiznak egy visszaemlékezésben

Related Posts