Főoldal Filmek A Doctor Strange 2. írója megerősítette, hogy két különböző szörnyeteg Gargantos és Shuma-Gorath
Filmek

A Doctor Strange 2. írója megerősítette, hogy két különböző szörnyeteg Gargantos és Shuma-Gorath

Shume-Goraht még nem kapott szerepet a Marvel Moziverzumban.

406
Doctor Strange az őrület multiverzumában

A Doctor Strange az őrület multiverzumában nyitójelenetében egyből belecsaptak a közepébe, és egy nagy leszámolás szemtanúi lehetettünk, amikor egy soklábú, polipszerű lény felbukkant New York utcáin. A szörnyet Gargantosnak hívták – egy olyan lény ellen, amelyről Michael Waldron író megerősítette, hogy nem Shuma-Gorath.

Sokáig úgy hitték, hogy a Doctor Strange folytatásában szereplő Gargantos a képregényekből ismert Doctor Strange egyik rémes nemezisének, Shuma-Gorathnak az átnevezett változata. A két karakter szinte teljesen egyformán néz ki, és mindketten a Multiverzumban pusztítanak. A Shuma-Gorath nevével kapcsolatos jogi problémái vannak a Disneynek, ezért sok rajongó azt feltételezte, hogy a Marvelnek egyszerűen át kellett neveznie a karaktert az MCU-ban, de Michael Waldron író látszólag megerősítette, hogy ez nem így volt.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában című film rendezői kommentárjában Michael Waldron elárulta, hogy Gargantos és Shuma-Gorath két külön szörnyeteg, mondván Doctor Strange univerzumon túli ellenfeléről: “Ez a szörny Gargantos, nem összetévesztendő Shuma-Gorath-tal”.

Bár a hasonló megjelenésük okait nem magyarázzák meg, elképzelhető, hogy Gargantos és Shuma-Gorath valamilyen módon kapcsolatban állnak egymással, mivel mindketten egy másik univerzumi síkról származnak. A Marvel képregényeiben létezik egy Gargantos nevű csápos tengeri szörny, ugynakkor a filmben bemutatott teremtmény jobban hasonlít Shuma-Gorath-ra. Lehet, hogy a készítők itt is csak azt alkalmazták, amit már korábban láttunk a filmvásznon, hogy bizonyos dolgokat “átírnak”, mert jobban mutat a tévében.

Sok rajongó fellélegezhet, hogy Gargantos és Shuma-Gorath két különálló karakter, mivel Shuma-Gorath a képregényekben Doctor Strange félelmetes ellenfele volt, aki az egész Multiverzumot le akarta igázni. Ellenben Gargantost gyorsan elintézte Strange és Wong már a film első néhány percében. Ez azt is jelentheti, hogy Shuma-Gorath máshol nagyobb szerepet kap az MCU-ban, amit egy rövid időre már láthattunk a Mi lenne, ha…? animációs rajzfilmben első évadában a Disney+ streaming szolgáltatón.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események