Főoldal Filmek A Disney megosztotta az első képet a kis Mufasáról
Filmek

A Disney megosztotta az első képet a kis Mufasáról

A nagy király történetét Rafiki fogja elmesélni nekünk.

278
Az oroszlánkirály

A Disney tegnap kiadta az első hivatalos kedvcsinálónak szánt képet a Mufasa: Az oroszlánkirály című filmhez. A Disney részvényeseinek tartott éves eseményen a Vaiana 2. mellett végre erről a filmről is hallattak, sőt egész sokat megtudtunk róla. Az oroszlánkirály élőszereplős változata Jon Favreau rendezésében 1,6 milliárd dolláros bevételt hozott, így csak az volt a kérdés, milyen hamar, és milyen irányba szövik tovább az élőszereplős univerzumot.

A mesefilm két folytatást élt meg annak idején, s sokan arra számítottak, hogy a Simba büszkesége című második részt dolgozzák mjad fel valamilyen formában, melyben Simba lánya, a trónörökös Kiara beleszerettt Zordon választott utódjába, Kovuba. Ezúttal azonban nem folytatást, hanem előzményt kapunk, a film Mufasa történetét hozza el a vásznakra. Viszont Kiara ennek ellenére megjelenik majd, ugyanis neki fogja elmesélni Rafiki (John Kani), a bölcs pávián, nagyapja történetét.

A kedvcsináló képen a kis Mufasa látható, akinek Aaron Pierre kölcsönzi hangját, s mellette fontos szerep jut majd természetesen Zordonnak is. A későbbi trónbitorlót ezúttal Kelvin Harrison Jr. szólaltatja majd meg. Kiarát nem tudjuk ki játssza még, viszont Timon (Billy Eichner) és Pumba (Seth Rogen) szintén narrátori szerepet kapnak.

mufasa the lion king
Forrás: Comicbook.com

A filmet ezúttal nem Favreau, hanem a Holdfény történetével Oscart nyerő Barry Jenkins dirigálta, a forgatókönyvíró viszont maradt Jeff Nathanson.

Ezekkel a karakterekkel nőttem fel” – mondta Jenkins. „A királyok nem csak úgy születnek, nem teremtődnek. Olyan események sorozata kell hozzá, amikkel az emberek tudnak azonosulni. Ebből a szempontból ez jól illeszkedik az eddigi munkáimhoz.

2022-ben a film kapott egy kedvcsináló előzetest, melyet kizárólag a D23 Expón lehetett látni, abból derült ki Timon és Pumba szerepe is a leírások alapján. A képsorokon elvileg Mufasát magával ragadja egy árvíz, és egy zord területen kell túlélnie. Ezen kívül több információnk eddig nincs a filmről, de a király idén karácsonykor, december 20-án foglalja majd el a Trónszirtet és vele a vásznakat.

mufasa: the lion king
Forrás: Az Oroszlán őrség
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?