Főoldal Filmek [D23] Bejelentették Az oroszlánkirály folytatását
Filmek

[D23] Bejelentették Az oroszlánkirály folytatását

A Disney bejelentette Az oroszlánkirály folytatását.

366
Az oroszlánkirály

A Disney 2019-ben mutatta be a nagysikerű Az oroszlánkirály című rajzfilm élőszereplős feldolgozását a filmvásznon. Nem telt bele sokba, már jött is a hír, miszerint érkezik majd a folytatás. A második részt Barry Jenkins rendezi, ami majd Szimba apja, Mufasa történetét meséli el. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy kapunk egy előzményfilmet.

“Meg kellett csinálnom ezt a filmet” – kezdte Jenkins a ma hajnali prezentáción.

Mert 14 éves koromban két unokaöcsémet neveltem, és volt egy VHS-kazetta, amit két nap alatt körülbelül 95-ször néztünk meg. Mufasáról gondolkodtam, és arról, hogyan válik naggyá… Nem vagyok király, nem vagyok király… Mufasa a családja és a barátai miatt nagyszerű, akik vele vannak.

Barry Jenkins

Jenkins talán leginkább a 2016-os Oscar-díjas Holdfény című film írásáról és rendezéséről vált ismertté, amelyben Trevante Rhodes, Janelle Monáe és Mahershala Ali játssza a főszerepet. Legutóbb az If Beale Street Could Talk című, 2018-as romantikus drámát rendezte KiKi Layne, Stephan James és Regina King főszereplésével.

A bejelentéssel egy időben a Disney D23 Expón egy vadonatúj előzetest is bemutattak, amely bepillantást engedett abba, hogy mire számíthatunk Az oroszlánkirály előzményfilmtől. Sajnos ezt a videót azonban a Disney nem töltötte fel a videomegosztó-portálokra.

És néhány rajongói kedvenc is visszatér. A trailer a Pride Rocknál kezdődik Rafiki hangjával és egy elkapott dallammal a híres Az oroszlánkirály filmzenéből. A Pridelandson átrepülve láthatjuk, ahogy a kis Mufasát elragadja az árvíz… úgy tűnik, az árván maradt kölyöknek egyedül kell majd boldogulnia ebben a zord világban.

A rajongók legnagyobb bánatára úgy tűnik, hogy ezt kedvenc szurikátánk és varacskos disznónk segítsége nélkül kell megtennie. A Mufasa: Az oroszlánkirály címet kapott előzményfilm valamikor 2024-ben debütál.

Az oroszlánkirály
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Disney+
Filmek

Bob Iger elárulta, a Disney+ mikor vet véget a jelszómegosztásnak

Azon előfizetők napjai meg vannak számlálva, akik megosztják a Disney+ előfizetésük jelszavát...

Az oroszlánkirály
Filmek

A Disney megosztotta az első képet a kis Mufasáról

A nagy király történetét Rafiki fogja elmesélni nekünk.

Kívánság
Filmek

Rég várt gyermektartalmakkal vár a Disney+ áprilisban

A gyerekeknek nagysikerű műsorokkal készül áprilisban a Disney+.