Főoldal Filmek A Disney megcsinálta, működő, igazi fénykardot mutatott
Filmek

A Disney megcsinálta, működő, igazi fénykardot mutatott

A látvány magáért beszél.

305
Star Wars

A Disney Parks elnöke, Josh D’Amaro még április elején jelentette be, hogy a Disney megcsinálta az első igazi fénykardot. A jelenlévők beszámolóiból kiderült, hogy működés közben is látták a jedilovagok híres fegyverét, sajnos azonban se egy képet, se egy videót nem sikerült megosztani erről a bizonyos fegyverről.

A Star Wars: Galactic Starcruiser Disney World attrakcióhoz készült valódi, működő fénykardot a Disney Parks osztotta meg. Az időzítés nem véletlen, hiszen világszerte május 4-ét a nemzetközi Star Wars napként, azaz May the 4th be with you néven tartják számon a rajongók. A videóban egy Rey jelmezébe öltöztetett színésznőt látunk, kezében pedig a működő fénykardot. Semmi csalás, trükk nincs a videóban, ez tényleg működik!

Természetesen ezzel a pengével senkit sem lehet megsebesíteni, nem igazi lézerről van szó, pusztán az érzet és a látvány kölcsönöz eredeti megjelenést ahhoz, amit a filmekben láttunk. Továbbra sem tudni, hogy mikor vásárolhatjuk meg a fénykardot, de abban biztosak lehetünk, hogy egy vagyonba fog kerülni annak, aki szeretne magának egy ilyen eszközt. A Galactic Starcruiser attrakcióra 2022-ig várnunk kell, s mivel ezzel reklámozzák az eszközt, jó eséllyel csak jövőre kerül forgalmazásba a fénykard.

A Disney még 2017-ben nyújtott be szabadalmat egy visszahúzható, belső megvilágítású pengeszerű eszközre. Akkor úgy beszéltek erről, mint egy színházi kellékről, amit majd előadásokban vagy gyűjtőknek szánják, ami akár a filmekben látott fénykardokat is szimulálhatja. Lényegében a „fénykard” egy műanyag pengét tartalmaz, amit középen hosszában kettévágnak, és mérőszalaghoz hasonlóan felcsavarnak. Ezután egy égő felkapcsolásával elérik a kívánt hatást, ami szinte egy igazi fénykardot eredményez.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars Jedi Survivor
Játékok

Az EA törölt egy Star Wars-játékot, a Vasember és Fekete Párduc projektek még készülnek

Leépítések és törölt projektek az Electronic Arts-nél, de készül a Star Wars...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid egy elmélettel állt elő arról, hogy Palpatine császár szexelt-e

Belegondolni is vad, hogy Palpatine szexelt, de miért ne tette volna?