Star Wars

A Disney megcsinálta, működő, igazi fénykardot mutatott

A látvány magáért beszél.

A Disney Parks elnöke, Josh D’Amaro még április elején jelentette be, hogy a Disney megcsinálta az első igazi fénykardot. A jelenlévők beszámolóiból kiderült, hogy működés közben is látták a jedilovagok híres fegyverét, sajnos azonban se egy képet, se egy videót nem sikerült megosztani erről a bizonyos fegyverről.

A Star Wars: Galactic Starcruiser Disney World attrakcióhoz készült valódi, működő fénykardot a Disney Parks osztotta meg. Az időzítés nem véletlen, hiszen világszerte május 4-ét a nemzetközi Star Wars napként, azaz May the 4th be with you néven tartják számon a rajongók. A videóban egy Rey jelmezébe öltöztetett színésznőt látunk, kezében pedig a működő fénykardot. Semmi csalás, trükk nincs a videóban, ez tényleg működik!

Természetesen ezzel a pengével senkit sem lehet megsebesíteni, nem igazi lézerről van szó, pusztán az érzet és a látvány kölcsönöz eredeti megjelenést ahhoz, amit a filmekben láttunk. Továbbra sem tudni, hogy mikor vásárolhatjuk meg a fénykardot, de abban biztosak lehetünk, hogy egy vagyonba fog kerülni annak, aki szeretne magának egy ilyen eszközt. A Galactic Starcruiser attrakcióra 2022-ig várnunk kell, s mivel ezzel reklámozzák az eszközt, jó eséllyel csak jövőre kerül forgalmazásba a fénykard.

A Disney még 2017-ben nyújtott be szabadalmat egy visszahúzható, belső megvilágítású pengeszerű eszközre. Akkor úgy beszéltek erről, mint egy színházi kellékről, amit majd előadásokban vagy gyűjtőknek szánják, ami akár a filmekben látott fénykardokat is szimulálhatja. Lényegében a „fénykard” egy műanyag pengét tartalmaz, amit középen hosszában kettévágnak, és mérőszalaghoz hasonlóan felcsavarnak. Ezután egy égő felkapcsolásával elérik a kívánt hatást, ami szinte egy igazi fénykardot eredményez.

Total
6
Shares
Previous Article

TESZT: Balan Wonderworld

Next Article
A csodálatos Pókember

Andrew Garfield őrültségnek nevezte a Pókember: Nincs hazaút pletykáit, hogy Peter Parkerként visszatér

Related Posts