Főoldal Sorozatok A Disney és a Fekete Párduc rendezője, Ryan Coogler visszahozza az X-aktákat
Sorozatok

A Disney és a Fekete Párduc rendezője, Ryan Coogler visszahozza az X-aktákat

Rebootot kap az X-akták, és korunk egyik legjobb rendezője dolgozik a feldolgozáson.

474
X-akták
Forrás: 20th Century Fox

Év elején hallottunk először arról, hogy az X-akták visszatér, a napokban pedig újabb fejleményt olvashattunk. Egy új jelentésből kiderül, hogy a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! rendezőjét, Ryan Cooglert felkérte a Disney, hogy kézbe vegye a sokat pletykált az X-akták című sorozat irányítását, ami egy reboot lesz.

A Bloomberg kiderítette, hogy a Fekete Párduc és annak folytatásának rendezője, Ryan Coogler valóban dolgozik az X-akták új változatán a Disney tulajdonában álló 20th Century Studios megbízásából. Ezen kívül sokat nem árultak el a projektről, de sok rajongó reménykedett benne, hogy egyszer a franchise kaphat még egy esélyt.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Coogler rendezőként is beszáll a munkába, de az X-akták alkotója, Chris Carter év elején egy interjúban már utalt rá, hogy a rendező szerepet vállalhat a projekt élén, és akár a kamerák mögé is beállhat.

“Épp most beszéltem egy fiatalemberrel, Ryan Cooglerrel, aki újraforgatja az X-aktákat egy sokszínű szereplőgárdával” – utalt a feldolgozásra egy podcast-másorban.

Kötve hisszük, hogy Fox Mulder (David Duchovny) és Dana Scully (Gillian Anderson) bármilyen szerepet kap majd az új sorozatban, sokkal valószínűbb, hogy másokra bízzák majd a feladatot, hogy feltérképezzék az FBI titkos ügyeit. A két színész korábban cáfolta a visszatérés gondolatát.

Az X-akták eredetileg 1993 és 2002 között került adásba, és a David Duchovny és Gillian Anderson által alakított Fox Mulder és Dana Scully FBI-ügynököket követte, akik megoldatlan és rejtélyes ügyek után nyomoztak, az úgynevezett X-akták után. Mulder a paranormális jelenségekben hisz, míg Scully szkeptikus, ami egyfajta ellentétet szült a két ügynök között.

A sorozat hatalmas rajongótáborra és a kritikusok elismerésére tett szert. A sorozat a 2000-es évek elején véget ért a 9. évaddal, ám a rajongók addig harcoltak a visszatérésért, hogy végül 2016-ban és 2018-ban további két évadon keresztül kísérhették kedvenc ügynökeik természetfeletti nyomozásait.

X-akták
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?