Főoldal Filmek Ryan Coogler rendezővel reboot vagy folytatás készül az X-aktákból?
Filmek

Ryan Coogler rendezővel reboot vagy folytatás készül az X-aktákból?

A Fekete Párduc rendezőjével valami új készül az X-aktákhoz.

67
X-akták

Öt éve már, hogy az X-aktákat műsorra tűzték, de a készítő Chris Carter elárulhatta, hogy a Fekete Párduc és a Creed rendezője, Ryan Coogler dolgozik a franchise új változatán. A Bloody Disgusting szúrta ki azt a beszélgetést Carter és Coogler között a sorozat eredeti, vancouveri forgatási helyszínen, amiből arra a következtetésre jutottak, hogy a direktor dolgozik valamin.

Az X-akták 11. évada után pihenőre ment, és gyakorlatilag csak idő kérdése volt, hogy mikor nyúlnak hozzá újra. Az pedig különösen izgalmassá teszi, hogy egy ilyen tehetséges filmrendezőt szemeltek ki a projekt élére – amennyiben igaz a hír. A beszélgetés során Carter megemlítette: “Épp most beszéltem egy fiatalemberrel… Ryan Cooglerrel… aki újraforgatja az X-aktákat egy sokszínű szereplőgárdával. Szóval neki is lesz dolga, mert annyi területet lefedtünk”.

Nem teljesen világos, hogy mit jelenthet ebben a kontextusban a “újraforgatja”, úgy tűnik azonban, hogy teljesen új megközelítésben folytatódik a franchise, és nem pedig Dana Scully (Gillian Anderson) és Fox Mulder (David Duchovny) kalandjainak folytatása.

A franchise kulcseleme volt Carter, Anderson és Duchovny, nélkülük nem maradt volna fenn mindez. Neheztelésre és aggodalomra adhat okot, hogy a két FBI-os ügynököt kihagyják a folytatásból, de ha jobban visszagondolunk, akkor a tévésorozat utolsó évadaiban Duchovny karakterét alig láthattuk, és Robert Patrick ugrott be Scully új partnereként, Doggettként. A ’90-es évek után Duchovny nemcsak a sorozat utolsó két évadjára tért vissza, hanem a 2008-as Az X-akták: Hinni akarok című filmben is szerepelt.

A 11. évad megjelenése után Anderson csalódottan beszélt karakteréről, és látszólag kizárta, hogy visszatérjen. Bőven van még potencia a szériában, legyen szó filmről vagy sorozatról, és akár szerepet kap benne Murder és Scully, akár nem, az X-akták egy olyan franchise, amit bárhogy lehet folytatni. Ráadásul egy olyan tehetséges filmrendezővel, mint Coogler, ebből még jó is kisülhet.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...