Főoldal Filmek A Disney elárulta, mikor debütál A kis hableány élőszereplős feldolgozása a Disney+-on
Filmek

A Disney elárulta, mikor debütál A kis hableány élőszereplős feldolgozása a Disney+-on

Hamarosan A kis hableány is elérhető lesz a Disney+ műsorában.

234
A kis hableány

Megfigyelhettük, hogy egyre több idő telik el a Disney-filmek mozis és a Disney+ bemutatói között, de végre van egy jó hírünk, hogy mikor nézheted meg otthon A kis hableányt. Az élőszereplős bejelentés pillanatában online bemutatóról beszéltek, ám a Disney adaptációk sikere után úgy döntött a vállalat, hogy inkább moziba küldi a hableányt.

Kezdetben úgy tűnt, hogy A kis hableány a vártnál gyengébben nyit a kasszáknál, azonban a film szolid 542 millió dolláros bevétellel zárt globálisan a box office listán. Mégis, a bevétel valószínűleg egy kicsit kevesebb, mint amennyit a Disney szeretett volna. Sok elemző úgy véli, hogy a remake számos nemzetközi helyszínen (különösen Kínában) alulteljesített, mivel a film főszereplőjét egy színesbőrű színésznő játszotta. Felfoghatatlan, hogy a mai politikai helyzet miben befolyásolja a film minőségét, miben lesz rosszabb a színészi játék, ha nem fehér, hanem fekete színész játssza az adott szerepet.

A nyomás ellenére sokan megnézték a filmet, és már azt is tudjuk, hogy mikortól streamelhető a Disney Oscar-díjas animációs musicalklasszikusának, A kis hableánynak az élőszereplős újragondolása a Disney+-on. A rajzfilm feldolgozása szeptember 6-tól lesz elérhető online, ráadásul a Disney+ előfizetők különleges bónusz tartalmakhoz férhetnek majd hozzá.

A kis hableány Arielről szól, a szép és uszonyraesett fiatal sellőről, aki szomjazza a kalandokat. Triton király legkisebb és legszófogadatlanabb lányaként minden álma, hogy megismerje a tengeren kívüli világot; s mikor egy napon a felszínre merészkedik, szerelembe esik a sármos Eric herceggel. Noha a hableányoknak tiltott dolog az emberekkel kapcsolatba lépni, Ariel kénytelen követni a szíve szavát. Alkut köt a gonosz tengeri boszorkánnyal, Ursulával, aminek folyományaként lehetősége nyílik a szárazföldi létre, ám egyúttal veszélybe is sodorja életét – és apja trónját.

A kis hableány főszerepében Halle Bailey énekesnő és színésznő, Sebastian hangja Daveed Diggs, Jacob Tremblay mint Ficánka, Awkwafina kölcsönözte Hablaty hangját, Jonah Hauer-King mint Eric herceg, Art Malik Sir Grimsby, Noma Dumezweni Selina királynő, Javier Bardem Triton király és Melissa McCarthy Ursula szerepében.

A kis hableány

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Disney Plus
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat márciusban a Disney+

Márciustól ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük a Disney+-on.

Star Wars: The Acolyte
Sorozatok

Kiszivárogtatták a The Acolyte pontos megjelenési időpontját

Az utóbbi évek legjobban várt sorozata a The Acolyte.

Oscar
Filmek

A Disney+ élőben közvetíti a 96. Oscar-díjátadót

Nem maradunk le a 96. Oscar-díjról, a Disney+ élőben adja itthon.