Főoldal Filmek A Disney+ 2,4 millió előfizetőt vesztett a tavalyi évben
Filmek

A Disney+ 2,4 millió előfizetőt vesztett a tavalyi évben

A Disney+ indulása óta most először könyvelhet el veszteséget az előfizetői bázisban.

444
Disney+

Az új negyedéves beszámoló szerint a Disney+ streamingszolgáltató nem kevesebb, mint 2,4 millió előfizetőt veszített 2022 utolsó három hónapjában. A Disney most először szembesült ezzel a helyzettel, ugyanis ez volt a streaming szolgáltatás első dokumentált vesztesége a 2019-es indulás óta.

A Variety beszámolója alapján a veszteséget elsősorban a Disney+ Hotstar, a szolgáltatás Indiában és Délkelet-Ázsiában elérhető változatának visszaesésével magyarázta Bob Iger, a Disney nemrég újra kinevezett elnök-vezérigazgatója. A Disney+ Hotstar 3,8 millió előfizetőt veszített, és az aktív előfizetők számát most durván 161,8 millió felhasználóra becsülik. Az Egyesült Államokban és Kanadában a szolgáltatás ugyanebben az időszakban előfizetőket nyert, és összesen 46,6 millió nézővel rendelkezik.

Bob Iger az este alatt nemcsak bevételekről beszélt, hanem egy keveset elárult arról is, hogy a következő években több sikersorozat is folytatást kap, köztük a Jégvarázs és a Toy Story is. A bejelentések és a cég pénzügyei mellett egy nyilatkozatot is kiadott, amelyben a következőket fogalmazta meg a Disney visszahívott vezetője:

A stabil első negyedévet követően jelentős átalakulásba kezdünk, amely maximalizálja a világszínvonalú kreatív csapatainkban, valamint páratlan márkáinkban és franchise-ainkban rejlő lehetőségeket. Úgy véljük, ha ezeket az irányvonalakat helyezzük előtérbe, miközben csökkentjük a kiadásokat, fenntartható növekedést és nyereségességet eredményez a streaming üzletágunkban. Jobban felkészít bennünket a jövőbeli változásokra és a globális gazdasági kihívások átvészelésére, és értéket teremt részvényeseink számára.

Bob Iger

Iger nem ment bele részletekbe, hogy a taglalt változások pontosan mit jelentenek. Általánosságban elmondható, hogy a Disney bevételeit jelentősen emelték a kalandparkok bevételei. A vidámparkok és élményparkok bevétele 21%-kal 8,1 milliárdra nőtt a tavalyi évben. A vállalat teljes bevétele 23,51 milliárd dollár volt, ami néhány millió dollárral meghaladta az elemzői várakozásokat.

Bob Iger
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.