Főoldal Filmek A Deadpool 3. kikerült a Disney 2024-es megjelenési naptárából
Filmek

A Deadpool 3. kikerült a Disney 2024-es megjelenési naptárából

A sztrájkok miatt elhalaszthatják a Deadpool 3. bemutatóját.

346
Deadpool 3.
Forrás: 20th Century Studios

A Marvel Studios egyik legjobban várt produkciója a Ryan Reynolds és Hugh Jackman főszereplésével készülő Deadpool 3. Az eredeti tervek szerint jövőre mutatták volna be a mozifilmet, ám a minap tartott eredménybeszámolón a Disney megerősítette, hogy a film kikerült a megjelenési naptárból, vagyis csúszásban vannak, és az említett R-besorolású filmet nem fogják bemutatni 2024 elején.

Mivel a WGA és a SAG-AFTRA sztrájkok várhatóan a jövő évig eltartanak – mivel a felek múlt héten nem tudtak megegyezni, s jelét sem mutatják, hogy a közeljövőben megállapodás születne -, egy ideje már benne volt, hogy a Deadpool 3. premierjét el kell napolni sok másik produkció mellett. Bár nem erősítették meg (hogy a filmet hivatalosan is eltolták, csak a naptárból került ki), de ez most egyre valószínűbbnek tűnik a Disney tegnap délután tartott eredménybeszámolója után.

A stúdió a 2023 szeptemberétől 2024 júniusáig tartó “közelgő filmszínházi megjelenések” listáját mutatta be a részvényeseknek, de a Deadpool 3. hiányzott. A Hófehérke (2024. március 22.), A majmok bolygója királysága (2024. május 24.) és az Agymanók (2024. június 14.) mind szerepeltek a listán, azonban a Marvel Studios várva várt folytatása hiányzott, ami valószínűleg azt jelenti, hogy nem tudják tartani az ütemtervet a sztrájk miatt. A film forgatását néhány héttel a megkezdés után kellett leállítani a sztrájkok miatt.

A felsorolt filmek vélhetően már jóval előrébb tartanak a gyártásban, mint a Marvel nagyszájú szuperhősének a kalandja, de hangsúlyozzuk, hogy hivatalosan nem jelentettek be semmit, hogy mi vár Deadpoolra és Rozsomákra. Ugyanakkor elég beszédes, akkor miért nem említették a filmet a sok másik produkcióval. A Deadpool 3. jelenleg 2024. május 3-ai dátummal szerepel a naptárunkban. A folytatást 2024 novemberére tervezték, mielőtt előrébb hozták, így azt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy végül visszakerül az őszi időpontra.

A pozitívum, hogy a Marvelek idei bemutatójához ragaszkodik a Disney, így ha nem történik komoly változás, akkor november 9-én jegyet válthatunk a Marvel Moziverzum női szuperhőseinek új kalandjára (még abban az esetben sem, ha a szereplők nem népszerűsíthetik a filmet, és állítólag a Dűne: Második Rész teljesen kisajátítja magának az IMAX-termeket).

Meglátjuk, mit hoz a jövő, de minél hamarabb véget érnek a sztrájkok, annál nagyobb az esélye, hogy jövő májusban a tervek szerint a mozikban láthatjuk a Deadpool és Rozsomák őrült kalandját.

Ryan Reynolds és Hugh Jackman mellett többen visszatérnek az előző két részből, köztük Karan Soni (Dopinder), Leslie Uggams (Blind Al), Morena Baccarin (Vanessa), Stefan Kapicic (Colossus), Brianna Hildebrand (Negasonic Teenage Warhead), Shioli Kutsuna (Yukio) és Rob Delaney (Peter).

Emma Corrin várhatóan a gonosz Cassandra Novát alakítja majd, míg Matthew Macfadyen feltehetően az Idővariációs Hatóság egy Paradox nevű ügynökét fogja alakítani. Az is megerősítést nyert, hogy Jennifer Garner újra eljátssza Elektra szerepét, és pletykák szerint Ben Affleck, James Marsden, Patrick Stewart és Ian McKellen is szerepelnek a folytatásban.

Deadpool 2.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események