Netflix Marvel

A Daredevil, a Jessica Jones, a The Defenders és más Marvel-sorozatok már csak néhány hétig nézhetőek a Netflixen, miután törlik őket

Szomorú hírről kell beszámolunk, ugyanis a Marvel televíziós sorozatai heteken belül elhagyják a Netflix streamingszolgáltatót, ami azt jelenti, hogy a jövőjük a képernyőnkön nagyon is kétséges. A Netflix gyártású sorozatokra a Marvel Studios nem úgy tekint, hogy a Marvel Moziverzum részei lennének, ezért picit sanyarú sors vár rájuk. Bár próbálkozás van, hiszen Fenegyerek visszatért a Pókember: Nincs hazaút című filmben, de ez még közel sem azt jelenti, hogy a Daredevil-sorozat is az MCU része.

Még 2013-ban jelentette be a Marvel Television és a Netflix, hogy a Daredevil, a Jessica Jones, a Luke Cage, az Iron Fist, A S.H.I.E.L.D. ügynökei és végül a The Defenders is a streaming szolgáltatáshoz kerül. A tervek idővel kibővültek, a The Punisher is elindult – akivel egyébként szintén találkozhatunk majd az MCU-ban -, és számos sorozat több évadot is kapott. Persze mindet gyorsan törölték, amikor a Disney+ elindult 2019 őszén, és az említett sorozatok szereplői – Daredevil és The Kingpin például – mostanra már a Marvel Moziverzumban is felbukkantak.

Sok spekuláció folyt arról, hogy a Daredevil és a The Defenders egy nap a Disney+-on elérhetőek lesznek, de többen úgy vélték, hogy a Marvel-sorozatok továbbra is “Netflix Originals”-nak számítanak, és így is maradnak. Nos, most megerősítették, hogy március 1-jén mindegyikük távozik a streaming szolgáltatásról.

A Games Radar számolt be elsőként a hírről, miszerint a sorozatok lejátszásának kezdésekor a képernyőn rövid időre megjelenik egy üzenet, ami így szól: “Ez a sorozat március 1-ig elérhető”. Mivel csak néhány sorozat elérhető Blu-ray kiadáson, ez azt jelenti, hogy hamarosan eltűnnek a képernyőnkről. A Netflix törölni fogja ezeket a könyvtárból, de a sorsok bizonytalan. Nem tudni, hol lehet megtekinteni majd ezeket, persze mások úgy gondolják, hogy ezzel a döntés a Disney “hazahívja” ezeket a sorozatokat is, és március 2-ától már a Disney+-on lesznek megtekinthetőek.

Ezzel csak egy probléma van, amennyiben a helyzet valóban ez lenne, akkor a Disney már bejelentést tett volna. Egy másik magyarázat, hogy miért nem tett még bejelentést a Disney, hogy ezzel szeretnék elkerülni, hogy február hónapban a Netflix előfizetőinek száma megugorjon, hiszen a hírt olvasva valószínűleg többen is előfizetnének a szolgáltatásra, hogy még bepótolják a sorozatokat. Nagyobb gond, hogy a Disney+ széles körben még nem elérhető, így hazánkban sem, de erre már csak néhány hónapot kell várnunk, ugyanis nyáron Magyarország mellett számos más országba és régióba érkezik a platform.

Total
27
Shares
Previous Article
Szárnyas fejvadász

Ridley Scott a Szárnyas fejvadász élőszereplős sorozatán dolgozik az Amazon Studios közreműködésével

Next Article
Moon Knight

A Marvel-főnök Kevin Feige szerint brutális lesz a Holdlovag karakter

Related Posts